Növelte nyereségét az Oracle

forrás Prim Online, 2003. szeptember 13. 16:30

Az Oracle Corporation bejelentette első negyedéves eredményeit.
Az Oracle első negyedéves nettó nyeresége 28%-kal nőtt, elérve a 440 millió dollárt, míg árbevétele 2%-kal emelkedett a tavalyi év első negyedévéhez képest, és így 2,1 milliárd dollárt tett ki. Az egy részvényre jutó nyereség 8 cent volt a tavalyi év hasonló időszakának 6 centjéhez képest, ebbe beleszámít az az egycentnyi részleges beruházási veszteség, amely a Liberate Technologies cégbe eszközölt beruházásból eredt. Az új szoftverlicencek értékesítéséből származó árbevétel 7%-kal csökkent, és így 525 millió dollárt tett ki, míg a licencfrissítésekből és terméktámogatásból származó árbevétel 14%-kal nőve elérte az 1 034 millió dollárt. Az első negyedév profitrátája 30% volt a tavalyi 29%-hoz képest.

„Ebben a negyedévben ismét emelkedett az összbevételünk, a következő negyedévben pedig a teljes árbevétel és az új licenceladások további, folyamatos növekedésére számítunk, elsősorban az észak-amerikai eladásoknak köszönhetően. Emellett az Oracle több mint 1,25 milliárdos pénzforgalmat könyvelhetett el, nyereségességünk pedig ismételten rekordot dönt" – jelentette ki Jeff Henley, az Oracle pénzügyi igazgatója.

„Mindannyian nagy izgalommal vártuk adatbázis-kezelőnk és alkalmazáskiszolgálónk új verziójának, az Oracle 10g-nek a bejelentését" – nyilatkozta Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója. „Az Oracle 10g az első olyan adatbázis-kezelő, amely egy 64–128 olcsó linuxos Intel szerverből felépített számítóhálózaton (griden) fut. Egy ilyen Oracle 10g alapú vállalati számítóhálózat több mint tízszer gyorsabb, mint a legnagyobb szerverek. Így az Oracle köztesszoftvereire épülő összes jelenlegi alkalmazás – az SAP, a PeopleSoft, a Siebel, a saját fejlesztésű rendszerek – gyorsabban és megbízhatóbban fut az Oracle 10g alapú vállalati számítóhálózaton. Ha azonban egy vállalat át akar térni a Lintel szerverekből álló Oracle-számítóhálózatra, késznek kell lennie arra, hogy kevesebbet költsön" – tette hozzá.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05