Folyamatosan nőttek az Oracle szoftvereladásai

forrás Prim Online, 2003. szeptember 14. 11:40

Az Oracle 2004-es üzleti éve első negyedévének eredményeivel együtt bejelentette a negyedév során létrejött jelentős új üzletkötéseket is.
Egyre több szervezet választja az Oracle Outsourcing kihelyezéses szolgáltatásait, amelyek jól tervezhető költségmodellt kínálnak a rendszerek bevezetéséhez, a szoftverlicencek biztosításához és a folyamatos támogatáshoz. Ezáltal pontosan előre jelezhetők az informatikai ráfordítások. A felhasználó szervezet azzal, hogy az Oracle szoftverek felügyeletét az Oracle szakembereire bízza, jelentősen csökkentheti informatikai kiadásait és a szoftveres problémák megoldásának átfutási idejét. Az Oracle Outsourcing mellett döntő számos ügyfél közül a legújabbak: Central Plastics Company, Fairfield Language Technologies, Garden of Life, IT & Telestyrelsen, az USA Országos Informatikai és Távközlési Ügynöksége, valamint a NetworkCar.

Az Oracle E-Business Suite alkalmazásegyüttes

Az Oracle E-Business Suite olyan üzleti alkalmazások átfogó együttese, amelyekkel a vállalatok hatékonyan kiszolgálhatják összes alapvető üzleti folyamatukat, például az ügyfelekkel való kapcsolattartást, a pénzügyeket és számvitelt, a humánerőforrás-gazdálkodást, illetve a szállítói lánc kezelését. Az ügyfelek az Oracle E-Business Suite alkalmazásegyüttest elsősorban az Oracle nyílt architektúrája miatt választják, amelyeknek köszönhetően az alkalmazások az igényektől függően különálló modulokként, üzleti folyamatokként vagy akár teljes körű, integrált alkalmazásegyüttesként is megvalósíthatók.

Néhány olyan ügyfél, amelyek az Oracle üzleti évének első negyedévében megvásárolták az Oracle E-Business Suite alkalmazásegyüttest: Allseas Engineering BV, American Express, Angiotech Pharmaceuticals, Banco de Chile, BANKSYS, Barnes & Noble Inc., British Midland, Central Plastics Company, Memphis város önkormányzata (Tennessee állam), Credit Suisse, Darden Restaurants Inc., DCN, Deseret Book, Desjardins Financial Corporation Inc., Devonport Management Limited, Dynamex, ECI, Egyiptomi Nemzetközi Kereskedelmi Bank, Fairfield Language Technologies, Fuji Xerox Asia Pacific Pte. Ltd., Garden of Life, Genesis Microchip Inc., Hutchison CAT Wireless MultiMedia Limited, Infinity Resources, Jewish Agency for Israel, Lesaffre Yeast Corporation, Magnyitogorszki Acélművek (MMK), Mektec Manufacturing Corporation Thailand Limited, az USA Országos Rákkutató Intézetének országos szintű intézményei, a Northeastern Állami Egyetem (Oklahoma), Ocean Tankers Pte. Ltd., Olymp, Orange France, Qlogic, a Rand Afrikaans Egyetem, Royal Jet, Socah, Sun Microsystems, Inc., Surface Mount Technologies, Teradyne, Tyco, valamint a Melbourne-i Egyetem.

A Tahlequah városában, Oklahoma államban működő Northeastern Állami Egyetem egyike azoknak az ügyfeleknek, amelyek az Oracle E-Business Suite mellett a Real Application Clusters (RAC) fürtözéssel kiegészített Oracle adatbázis-kezelőre bízták a szervezet teljes ügyvitelét és gazdasági tevékenységét, mert így mindenről egységes, átfogó képet kaphatnak.

„Az Oracle E-Business Suite lehetővé teszi, hogy kiválasszuk a hallgatóink, tanáraink és adminisztratív dolgozóink különböző igényeinek megfelelő egyedi modulokat, és azokból integrált, egységes rendszert állítsunk össze" – mutatott rá Michael Gibbons, a Northeastern Állami Egyetem informatikai és távközlési igazgatója. „Az Oracle fürtözött adatbázis-kezelője nagyfokú rendelkezésre állást, gazdaságos bővíthetőséget és méretrugalmasságot, valamint egységes adatkezelést biztosít. Ez a csomag olyan szorosan integrált, korszerű megoldást nyújt számunkra, amely jól kiszolgálja összes alapvető ügyviteli és gazdasági tevékenységünket" – hangsúlyozta.


Az Oracle Database, az Oracle Application Server és az Oracle Collaboration Suite

Az Oracle úgynevezett „alaptechnológiáit" a következő termékek képviselik: a világ legelterjedtebb adatbázis-kezelője, az Oracle Database; az Oracle Application Server alkalmazáskiszolgáló, valamint az Oracle Collaboration Suite. Mivel a webhelyek, valamint a tranzakciókezelő és döntéstámogató alkalmazások működéséhez adatbázis-kezelőre és alkalmazáskiszolgálóra egyaránt szükség van, az Oracle Database és az Oracle Application Server ideális megoldás azoknak a vállalatoknak, amelyek szeretnék élvezni a teljes körű és integrált infrastruktúra által nyújtott magas teljesítményt és költségmegtakarítási lehetőségeket. Az Oracle Database és az Oracle Application Server segítségével a vállalatok, illetve a kormányzati és egyéb szervezetek a világ bármely országában rendkívül megbízható, magas rendelkezésre állású és méretrugalmas alaprendszereken futtathatják kritikus üzleti alkalmazásaikat.

Az Oracle Collaboration Suite az első olyan vállalati szintű együttműködéses és csoportmunkaszoftver, amely egy relációs adatbázisra és alkalmazásszerverre építkezve biztonságos, megbízható és méretrugalmas megoldást kínál az üzleti kommunikáció leegyszerűsítésére és az információk összevont kezelésére. Az Oracle Collaboration Suite jelenlegi verziója a felhasználók számára integrált elektronikus levelezést, hangpostát, előjegyzésnaptárt, fájlmegosztást, keresést és webkonferencia-lehetőségeket kínál a népszerű asztali számítógépes ügyfélprogramokból, például a Microsoft Outlook szoftverből és a webböngészőkből, illetve a vezeték nélküli készülékek széles választékáról, például személyi adatkezelőkről (PDA) és mobiltelefonokról.

2002. szeptemberi megjelenése óta több mint 500 vállalat és szervezet vásárolta meg az Oracle Collaboration Suite szoftvert.

Néhány példa a világ különböző országaiból származó ügyfelekre, amelyek az első negyedévben megvásárolták az Oracle adatbázis-kezelőjét és/vagy alkalmazáskiszolgálóját, illetve az Oracle Collaboration Suite csoportmunkaszoftvert: ACC Bank, AIB Bank, Air France, BANKSYS, Kaliforniai Politechnikai Állami Egyetem, Citibank, Asia Pacific Processing Center, Memphis város önkormányzata, Stockholm város önkormányzata, COSMO Bulgaria Mobile, Counterpane Internet Security, Deluxe, a környezetvédelemért, a nemzeti örökségért és az önkormányzatokért felelős ír minisztérium, a közlekedésért és az úthálózatért felelős thaiföldi minisztérium, eLynx; Euro Bank, a belga Szövetségi Közegészségügyi Intézet, FraPort AG Frankfurt Airport Service Worldwide, H3G Italy, Infinity Resources, Maggiore Holding, MedNautilus Greece, Thaiföld belügyminisztériuma, a tajvani nemzeti archívumokért felelős ügynökség, az USA Országos Informatikai és Távközlési Ügynöksége, a Northeastern Állami Egyetem, Optimus Telecom, Red Bull GmbH, RGIS Inventory Specialists, a Roskilde Egyetemi központ, StatementOne, Inc., Ukrajna Állami Nyugdíjintézete, STATS, Inc., Stet Hellas Telecommunications, T-Systems International GmbH, a Linkopingi Egyetem, valamint a Vattenfall Europe Information Services GmbH.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09