Intel: termékek, technológiák és eszközök a digitális otthonhoz

forrás Prim Online, 2003. szeptember 18. 08:20

[smallimage 1 left] Új termékeivel, technológiáival és szolgáltatásaival az iparág egyre közelebb kerül ahhoz a célhoz, hogy a fogyasztók a különféle típusú tartalmakat otthon is bárhol, bármikor és bármilyen eszközön keresztül elérhessék és élvezhessék.

Megnyitóbeszédében a 2003-as Intel Fejlesztői Fórumon Louis Burns, az Intel asztali platformok csoportjának alelnöke és társ-vezérigazgatója arról szólt, hogy az iparág sikeresen dolgozott ki irányelveket az otthoni digitális média továbbítására. Felvillantott továbbá a digitális otthonhoz szánt új termékeket, termékterveket és technológiákat. Bátorította a számítástechnikai, fogyasztói elektronikai és szórakoztató iparágakat, hogy - a valódi digitális otthon élménye felé vezető következő lépésként - közösen tegyenek kiemelkedő színvonalú tartalmat elérhetővé a fogyasztók számára.

Burns bemutatott már ma kapható vagy a közeljövőben elérhetővé váló termékeket. Ezek egyike volt egy nagy felbontású videofolyam (video stream), mely egy még be nem jelentett asztali processzoron, a 3,20 gigahertzes, a Hyper-Threading technológiát1 támogató, plusz 2 megabájt gyorsítótárral felszerelt Intel Pentium 4 Extreme Edition processzoron futott. Ezt az új processzort a felső kategóriás játékosoknak és a képzett felhasználóknak szánja a cég.

Számos új és innovatív termék csábítja a fogyasztókat a digitális otthon világába. A Gateway rövidesen megjelenik LCD Media Center nevű, "mindent egyben" típusú digitális szórakoztatóeszközével. Az Intel és a Gateway szorosan együttműködött annak érdekében, hogy ez az innovatív termék megjelenhessen a piacon. A médiaközpont lelke egy HT technológiát is kezelő Intel Pentium 4 processzor. Ez a technológia megkönnyíti és hatékonyabbá teszi a fogyasztók számára több program egyidejű futtatását. Például nyugodtan rögzíthetik kedvenc tévéműsorukat a háttérben, miközben egy 3D játékkal játszanak az előtérben.

Szintén bemutatta az Intel az Intel 815 Digital Set Top Box referenciatervet, amely nagy teljesítményű platformot biztosít a szoftverdekódoláshoz, olcsó megoldást nyújtva a szélessávú kapcsolaton keresztül biztosított igény alapú videóhoz. A rugalmas platform segítségével az OEM-ek gyorsabban jelenhetnek meg a növekvő IP alapú, igény szerinti videolejátszás piacán, kiszolgálva mind az otthonokat, mind a szállodaipart.

A referenciatervvel a szolgáltatók további szolgáltatásokkal - például VoIP és otthoni átjáró/hozzáférési pont megoldásokkal - bővíthetik a rendszert, ahogy építik ki a piaci szegmenseket. A terv továbbá használható olyan alkalmazásokban is, mint a hálózatba kötött digitális médiarögzítők vagy személyi videofelvevők. Az Intel tervére épülő megoldás a Wyse Technologytól már kapható.

Bemutatott továbbá az Intel következő generációs digitális médiacsatolókat (DMA-kat). Ezek olyan eszközök, amelyek vezeték nélkül továbbítanak személyi digitális videót, képeket és zenét egy PC-ről egy tv-re vagy egy sztereókészülékre. DMA például az iCube Play@TV és a Lenovo Media Link nevű terméke

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09