ST55: a Siemens Mobile legújabb csúcskészüléke

forrás Prim Online, 2003. szeptember 18. 09:26

[smallimage 1 left] Újabb „okos telefont" dobott piacra a Siemens Mobile: az S sorozat legújabb tagja, az ST55 multimédiás készülék mindent tud, amit ma egy mobiltelefonnak tudnia kell.
A mindössze 87 grammos telefon zoom funkcióval is ellátott, beépített digitális VGA kamerával rendelkezik. Nagyméretű, 120x160 pixeles, 65 000 szín felbontású képernyőjén tökéletes minőségben tekinthetjük meg a felvételeket. A legjobban sikerült képeket meg is tarthatjuk, erről a 1,2 Mb tárhellyel rendelkező, beépített fényképalbum gondoskodik. Az MMS funkció segítségével a képekhez hangokat is társíthatunk, így multimédiás üzeneteket készíthetünk és fogadhatunk. A telefon kialakításának különlegessége az irányítógomb helyén elhelyezkedő, öt irányba mozgatható navigációs joystick, amellyel gyorsan és egyszerűen elérhetjük a funkciókat és alkalmazásokat. Ez a kialakítás a formatervezésben is új utat mutat, hiszen így még jobban közeledik egymáshoz a telefonok és a számítógépek kialakítása.

A többszólamú csengőhangok segítségével elkészíthetjük saját 40 szólamú csengőhangunkat, s ezzel a személyiségünkhöz igazíthatjuk a telefonunkat. Ha ez sem elég, további csengőhangokat, képernyővédőket, háttérképeket és logókat tölthetünk le interneten vagy a WAP 2.0 keresőn keresztül, a GPRS 10 segítségével pedig biztosíthatjuk a gyors oldalelérést.

A szórakoztató alkalmazások mellett az ST55 az irodai funkcióknak is széles tárházát kínálja. A részletes címjegyzékben személyenként 15 mező áll rendelkezésünkre az adatok rögzítésére, emellett határidő- és feljegyzésfunkció segít bennünket napirendünk megtervezésében, miközben a faxokat is megkapjuk telefonunkra. A készülék energiatakarékos: automatikusan kikapcsol a használó által meghatározott időpontban. Ha pedig marad egy kis időnk két megbeszélés között, a legújabb logikai és akciójátékokkal múlathatjuk az időt, amelyek élvezetét az öt irányban mozgatható, nagy sebességű joystick is növeli.

A telefon akár 140 óra készenléti idővel vagy 270 perces beszélgetési idővel áll használója rendelkezésére. A Siemens Mobile legújabb telefonjához októbertől juthatnak hozzá a Westel ügyfelei.
Kulcsszavak: Siemens GPRS WAP MMS Westel MTR

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05