A BMC bővíti Sybase és SQL szerveradatbázisokra kínált adatkezelő termékeinek körét

forrás Prim Online, 2003. szeptember 18. 19:38

A BMC Software Inc. bejelentette Sybase és SQL szerver adatbázisokra kifejlesztett új SmartDBA adatkezelő megoldásainak megjelenését.
A SmartDBA Performance Monitoring Solutions for Sybase and SQL Server megjelentetésével a BMC Software egykonzolos, egységes monitoring és diagnosztikai megoldást bocsát a DBA-k rendelkezésére a négy vezető osztott adatbázis környezetben - Oracle, DB2 UDB, Sybase and SQL Server - történő felhasználásra. A BMC Software továbbra is intelligens, automatizált adatkezelési eszközöket szállít, amelyek az összes adatbázis platformra kiterjedő közös rálátást biztosítanak, lehetővé téve az adatbázisgazdák (DBA-k) számára, hogy a vállalataik minden adatbázis környezetében „szakértői" szinten tevékenykedjenek.

A SmartDBA Performance Monitoring for Sybase v2.5 and SmartDBA Performance Monitoring for SQL Server v2.5 átfogó adatbázis adminisztrációs környezetet kínál az objektumkezelés, eseménykezelés, problémameghatározás és diagnosztika funkcióinak ellátására Sybase és SQL Server környezetekben. E megoldások hozzáadása kiegészíti a BMC Software SmartDBA adatkezelési portfolióját, miután a vállalat továbbra is konzisztens stratégiát kínál a DBA-k számára a vegyes adatbázis környezetek kezeléséhez.

„Tekintve, hogy egyre több vállalat tér át olyan személyzeti modellek alkalmazására, amelyek megkövetelik a DBA-któl, hogy különféle adatbázis környezetekben végezzék munkájukat, a DBA-k számára egyre nehezebbé válik, hogy a sokféle adatbázisplatform mindegyike tekintetében „valódi szakértőként" dolgozhassanak - jelentette ki Mike Ahlberg, igazgató, osztott termék menedzsment, Enterprise Data Management Division, BMC Software, majd hozzátette: A SmartDBA lehetővé teszi a DBA számára, hogy minden adatbázis-környezetben „azonnal alkalmazható szakértővé" váljon, lehetővé téve ezáltal a vállalat számára a költségeinek csökkentését, a DBA számára pedig szakmai tudásának és teljesítményének növelését."

Az adatbázis teljesítmény bővített támogatása

Az adatbázisok rendelkezésre állásának fenntartásában a teljesítmény a legfontosabb hajtóerő. Ha az alkalmazás nem hozzáférhető vagy a teljesítmény jelentős mértékben csökken, a vállalkozás komoly, kedvezőtlen hatásokat szenvedhet el. A BMC Software SmartDBA Performance Management megoldása egy központosított webkonzolról irányított szakértői DBA eszközök integrált együttese révén optimalizálja az Oracle, DB2 UDB, Sybase és SQL Server adatbázisok teljesítményét és rendelkezésre állását.

A SmartDBA Performance Monitoring for Sybase and SmartDBA Performance Monitoring for SQL Server bevezetésével a BMC Software jelentős mértékben bővíti a SQL Server és Sybase ügyfelek monitoring és diagnosztikai képességeit. A SmartDBA Performance Monitoring megoldás a problémafelismerés és figyelmeztetés teljes problémadiagnosztikai és megoldási támogatással történő alátámasztásával lehetővé teszi a DBA számára az adatbázis rendelkezésre állásának további optimalizálását. Mindezeken túlmenően a napi adminisztrációs, eseménykezelési és riasztási és teljesítménydiagnosztika az optimális üzleti rendelkezésre állás fenntartása érdekében teljes megoldást biztosít a DBA számára.

A SQL-BackTrack megkapja a Microsoft-igazolást

A BMC Software ma bejelentette továbbá, hogy iparági vezető szerepet betöltő backup és helyreállítási megoldása, a SQL-BackTrack for Microsoft SQL Server, teljesítette a Microsoft Verified for SQL Server 2000 Certification VeriTest - a Lionbridge Technologies Inc. ellenőrző részlege - által végzett ellenőrzés követelményeit. Az igazolás biztosítja az ügyfél számára, hogy a SQL-BackTrack megfelelően működik a Windows Server környezetben, továbbá, hogy az alkalmazás teljesíti az SQL Server 2000 alapvető biztonsági követelményeit.

A SmartDBA Performance Monitoring megoldás kiegészíti a BMC Software piacvezető backup és recovery megoldását, a SQL-BackTrack terméket. A kombinált megoldás a Sybase és az SQL Servert használó ügyfelek számára optimalizált adatbázis teljesítményt, folyamatos rendelkezésre állást és a kritikus adatbázis eszközök garantált helyreállíthatóságát biztosítja.

A különféle adatbázis platformok közös kezelése

A SmartDBA, segítségével a különféle szintű tapasztalatokkal rendelkező DBA-k egyaránt konzisztens adatbázis kezelő környezethez jutnak az Oracle, DB2 UDB és a Microsoft SQL Server adatbázisok tekintetében. A SmartDBA Web konzol használatával a DBA egyszerűen, gyorsan és hatékonyan menedzselheti adatbázisát a tudás megosztása, a produktivitás fokozása és a fölösleges képzési költségek csökkentése érdekében.

Árazás és elérhetőség

A BMC Software összes termékéhez hasonlóan, a SmartDBA Performance Management Solution for SQL Server or Sybase termékek megvásárlása iránt érdeklődő ügyfél számára kellő rugalmasságot biztosítunk a pénzügyi és technikai igényeinek leginkább megfelelő licence modell kiválasztása terén. Különféle licence lehetőségeket, köztük állandó, vagy meghatározott licence szerkezeteket kínálunk. A BMC Software rugalmas árképzési lehetőségeire és a BMC Software SmartDBA adatkezelési megoldás-családjára vonatkozó további tájékoztatás a http://www.bmc.com/solutions/database/ címen található.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05