Az nVidia első kéziszámítógép-chipje

Tóth Kristóf, 2003. szeptember 24. 00:22

A grafikus chipeket, illetve alaplapi chipkészleteket gyártó nVidia
Corp. kedden bejelentette első kéziszámítógépekbe szánt grafikus
processzorát.
Az nVidia a MediaQ Inc. augusztusi felvásárlásával jutott azokhoz a technológiákhoz, amelyektől a társaság a mobil készülékekben alkalmazott grafikus megoldások dinamikus növekedést ígérő piacára való bejutást reméli. Mint Jen Hsun-huang, az nVidia vezérigazgatója elmondta, a társaság rendkívül komolyan veszi a mobil készülékek piacát, és ugyanolyan erőfeszítéseket fog tenni a szegmens meghódítása érdekében, mint amilyen kemény munka az asztali számítógépeket célzó grafikus processzorok piacán is szükséges.

"A mobil eszközök piacának robbanásszerű növekedése arra emlékeztet minket, mint amikor megalapítottuk az nVidia-t, és megkezdtük a PC grafikus chipek fejlesztését" - mondta Huang a napokban megrendezett Computex Taipei 2003 kiállításon. "Igen jelentős befektetéseket hajtunk végre a területen, és minden szükséges erőfeszítést megteszünk a piac meghódítása érdekében."

Az nVidia szerint az új GoForce 2150 elnevezésű chip, amelynek alapjait még a MediaQ fejlesztette ki, elegendő teljesítménnyel rendelkezik egy 1,3 megapixeles digitális kamera képének megjelenítéséhez, miközben fogyasztása rendkívül csekély.

A társaság közleménye szerint az nVidia a MediaQ megvásárlásával a kéziszámítógép grafikus chipek legnagyobb gyártójává lépett elő a piacon 36 százalékos részesedéssel.

Mivel az nVidia saját maga nem rendelkezik chipgyárral, az új PDA grafikus processzorokat is a társaság szerződéses partnerei, a tajvani TSMC, és az IBM fogják gyártani.
Kulcsszavak: NVIDIA pda processzor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09