A SiS teljes vállszélességgel kiáll az Athlon 64 platform mellett

Tóth Kristóf, 2003. szeptember 24. 08:24

Tajvan egyik vezető chipgyártó cége, a Silicon Integrated Systems (SiS)
bejelentette, hogy megkezdte az Advanced Micro Devices (AMD) legújabb
Athlon 64 processzoraihoz szánt SiS 755 típusjelzésű alaplapi
chipkészlet sorozatgyártását, és az új chipset kapcsán már számos
vezető alaplapgyártó céggel is szerződést kötött. A vállalat
munkatársai a Computex szakkiállítás keretein belül ezzel párhuzamosan
egy másik AMD platformos chipsetet is bejelentettek, még pedig a saját
integrált grafikus maggal rendelkező SiS 760-at.
A hivatalos bejelentés kapcsán többek közt arról is szó esett, hogy a SiS 755 nem csak a most debütált vadonatúj Athlon 64 processzorokat, hanem azok szerver-számítógépekbe szánt, idén tavasszal debütált változatait, az Opteron chipeket is támogatja. A SiS 755-höz hasonlóan egyébként a SiS 760 számára sem jelent különösebb problémát az Athlon 64, illetve Opteron processzorok kezelése. Utóbbi chipsetben az az Ultra 256 kódnevű grafikus motor teljesít szolgálatot, melyről a SiS képviselői annyit mondtak, hogy teljesítménye egy AGP8x-os slotba helyezett külső grafikus kártya teljesítményével vethető össze. Arról azonban sajnos nem szól a fáma, hogy ez a bizonyos grafikus kártya pontosan milyen gyártmányú, illetve típusú lehet. Ahogy azt már a cikk elején említettem, a SiS 755 sorozatgyártása nemrégiben megkezdődött, a SiS 760 tömeggyártása pedig várhatóan néhány napon belül be fog indulni.

A most bejelentett új alaplapi chipkészletek kifejlesztésében a SiS számára olyan nagy és neves számítógépgyártó cégek nyújtottak segítséget, mint például az Acer, az FIC, a Quanta Computer, vagy a Wistron. A SiS képviselői a Computexen elmondták, hogy a közeljövőben Az Aopen, az Asrock, az Asustek, az ECS, a Gigabyte és a Jetway is forgalomba fog hozni olyan alaplapokat, melyeken SiS 755-ös, illetve SiS 760-as chipsetek találhatók. Ide kapcsolódó hír, hogy a SiS ugyancsak a mostani Computexen jelentette be azt a SiS 162 típusjelű mikrochipet, melynek segítségével a hardvergyártó cégek USB (Universal Serial Bus) portba dugható vezeték nélküli hálózati termékeket dobhatnak piacra.
Kulcsszavak: SiS chipkészlet

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

Verhetetlen árcédulával érkeznek az új E1N irodai monitorok

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 27. 19:07

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Az ügyfélelégedettség megőrzésére hívta fel a figyelmet a KPMG

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 16:03

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 16:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05