A PC-gyártók új piacok felé kívánnak nyitni

Tóth Kristóf, 2003. szeptember 28. 23:08

A személyi számítógépek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó cégek közül mostanság egyre több szeretne terjeszkedni egy új piaci szegmens, a fogyasztói elektronikus eszközök egyre dinamikusabban fejlődő szektora felé, ezzel párhuzamosan pedig a két szegmens határai kezdenek elmosódni.
Magyarul a mindeddig szinte kizárólag komplett PC-ket, illetve számítógép-alkatrészeket gyártó vállalatok a jövőben többek közt különböző televíziós készülékeket, zenelejátszó berendezéseket, illetve egyéb hasonló termékeket is fel kívánnak venni termékskálájukba. A számítógépgyártók többsége a közeljövőben meg fog jelenni a fogyasztói elektronikus eszközök piacán - vélekedik Scott McGregor, a mindkét említett piacra számos félvezető terméket szállító Philips Semiconductor International elnök-vezérigazgatója.

A személyi számítógépek és a fogyasztói elektronikus berendezések piacának összemosódása egyébként már évekkel ezelőtt megkezdődött, amikor is az Apple Computer piacra dobta iPod típusjelzésű hordozható digitális zenelejátszóját, illetve amikor a Sony megvetette a lábát a PC-s piacon. Mostanság már a mobiltelefonok gyártásával foglalkozó cégek is új piaci szegmensek irányába próbálnak nyitni, hiszen például a Nokia és a Sony Ericsson a közelmúltban digitális zenelejátszási képességekkel, illetve fejlett internet szolgáltatásokkal rendelkező mobil készülékeket dobott piacra.

A nagyobb számítógépgyártó vállalatok közül a Gateway májusban számos vadonatúj fogyasztói elektronikus termékről rántotta le a leplet, többek közt folyadékkristályos kijelzővel szerelt televíziós készülékekről, valamint házimozi rendszerekről, a Dell pedig az elkövetkezendő hónapokban kíván megjelenni ebben a számára lényegében teljesen új piaci szegmensben. A Dell egyébként a Gateway-hez hasonlóan különös figyelmet kíván szentelni az LCD televízióknak. David Hsieh, a DisplaySearch piackutató cég igazgatója szerint az idei esztendőben a Gateway és a Dell mellett számos egyéb PC gyártó is LCD televíziós újdonságokkal fog megjelenni a piacon.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05