Vezeték nélküli adaptert kapnak a Nintendo játékgépek

Tóth Kristóf, 2003. szeptember 28. 23:10

A Motorola félvezetők gyártásával foglalkozó részlege chipseteket fog szállítani egy a Nintendo Game Boy Advance, illetve Nintendo Game Boy Advance SP hordozható játékgépekhez szánt új vezeték nélküli adapterhez.
A Motorola munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a 2,4 GHz-es rádiófrekvencián működő chipset révén egyszerre akár öt Game Boy tulajdonos is játszhat majd egymással. Az amerikai székhelyű vállalat által kifejlesztett chipset egy 32 bites, RISC architektúrára épülő alapsávú mikroprocesszorból, valamint egy a TDMA (Time Division Multiple Access, időosztásos többszörös hozzáférés) protokollal kompatibilis rádiófrekvenciás adó-vevőből áll.

A Nintendo mobil játékgépeihez kifejlesztett, Motorola alapokon nyugvó vezeték nélküli adapterről jelen pillanatban annyit lehet tudni, hogy a Pokemon FireRed, valamint Pokemon LeafGreen játékszoftverekkel együtt valamikor 2004 első felében fog megjelenni a japán kereskedések polcain. Azzal kapcsolatban egyelőre semmit sem lehet tudni, hogy a Nintendo új kiegészítője pontosan mennyibe fog kerülni, illetve, hogy a világ egyéb régióiban mikortól lesz elérhető.

A kézi játékkonzolok piacán nem kevesebb mint 98 százalékos részesedéssel rendelkező Nintendo mindeddig nem sok vezeték nélküli játékszolgáltatással kényeztette a Game Boy tulajdonosokat. A legnagyobb japán mobiltelefonos szolgáltató, az NTT DoCoMo előfizetői játékgépeik, valamint mobil készülékeik összekapcsolása révén bizonyos web alapú szolgáltatásokat vehetnek igénybe, valamint említésre méltó, hogy egy nReach nevezetű cég a tavalyi esztendőben piacra dobott egy kifejezetten a Game Boy-okhoz kifejlesztett Bluetooth vezeték nélküli adaptert.

Ismeretes, hogy a világ legnagyobb mobiltelefon gyártó vállalata, a Nokia október elején tervezi piacra dobni legfrissebb újdonságát, az N-Gage-t. A Nokia első mobil játékgépe révén egyrészt a mobiltelefonos hálózatokon, másrészt pedig Bluetooth kapcsolatok segítségével is lehetőség nyílik a vezeték nélküli, többszemélyes játékok lebonyolítására.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50