Három új kéziszámítógépet mutatott be a Palm

Tóth Kristóf, 2003. október 1. 23:59

A Palm szerdán három vadonatúj modellel bővítette ki
kéziszámítógép-termékcsaládját, mely újdonságoktól a cég nem titkoltan
az év végi eladási mutatók javulását várja.
A milpitasi (Kalifornia) székhelyű gyártó a várakozásoknak megfelelően két új Tungsten, valamint egy Zire modellről rántotta le a leplet, konkrétan az üzleti felhasználóknak szánt Tungsten T3-ról és Tungsten E-ről, valamint az eddigi belépőszintű, 99 dolláros árú Zire utódjának szánt Zire 21-ről. A három Palm kéziszámítógép közös vonása az ARM alapokon nyugvó mikroprocesszor, az 5.2.1-es verziószámot magán viselő Palm operációs rendszer, valamint az elődöknél nagyobb teljesítmény és szélesebb szolgáltatási kör.

A 399 dolláros ajánlott végfelhasználói árú Palm Tungsten T3-ban egy csúcskategóriás, 400 MHz-es működési frekvenciával rendelkező Intel XScale mikroprocesszor, 64 MB memória, egy Bluetooth kontroller, valamint egy függőleges és vízszintes üzemmódban egyaránt használható, 320 x 480 pixeles felbontású színes folyadékkristályos kijelző teljesít szolgálatot.

A kereskedelmi forgalomban 199 dolláros árcédulával debütáló Palm Tungsten E, valamint a 99 dolláros Palm Zire 21 egyaránt 126 MHz-es frekvenciájú, Texas Instruments gyártmányú OMAP311 ARM processzorral van felszerelve, azonban míg a Tungsten E 32 MB integrált memóriával és 320 x 320 pixeles felbontású színes LCD kijelzővel rendelkezik, addig a low-end kategóriás Zire 21 modell csak 8 MB memóriát, valamint egy háttérvilágítás nélküli, monokróm kijelzőt tudhat magáénak.

A most bejelentett Palm kéziszámítógép újdonságok közül a Tungsten T3 és a Tungsten E integrált bővítőhellyel rendelkezik, mely mind Secure Digital (SD), mind pedig MultiMediaCard (MMC) memóriakártyák befogadására alkalmas. A Tungsten E rendkívül vékony, elegáns megjelenésű borítást kapott és többek közt digitális zenelejátszó szoftverrel is fel van vértezve. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi Palm V tulajdonosok számára logikus lépés lehet a Tungsten E-re történő továbblépés - nyilatkozta a bejelentés kapcsán Anthony Armenta, a Palm Solutions Group egyik termékmenedzsere.
Kulcsszavak: Palm pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05