Technológiai újítási díjak a Sonynak

forrás Prim Online, 2003. október 2. 13:27

A Sony három legújabb terméke és technológiája nyerte a 2003-2004. évi (EISA) Európai Kép és Hang Szövetség által adományozott legrangosabb technológiai újítási díjat.
Az új Cyber-shot DSC-V1 viselheti az év „Európai Digitális Kompakt Fényképezőgépe" címet, az RDR-GX7 lett az „Év Európai DVD Videomagnója", valamint a Sony S-Master Integrált Digitális Erősítőrendszer az „Év Európai Audio Innovációja" cím viselője.

"A négyszeres optikai zoomnak, az 5 MegaPixeles szenzornak és a fejlett jelfeldolgozásnak köszönhetően, a kisméretű és jól megtervezett Sony DSC-V1 fényképezőgép rendkívül jó minőségű digitális képek készítésére alkalmas" – indokolta a díjazást az EISA-zsűri.

A Sony Dual RW házi DVD videomagnója a felvétel és a lejátszás során legjobb kompatibilitást nyújtó berendezés. Ez az első olyan DVD videomagnó, mely háromféle lemezformátumot is támogat, – DVD-R, DVD-RW és DVD+RW – és könnyedén lehet vele másolni kamkorderről DVD lemezre, valamint képes olyan jó minőségű filmanyagot is létrehozni, amely még az eredetinél is jobbnak tűnik. Ezeknek kulcsszerepe volt a díj odaítélésében. Bár a felépítése bonyolult, használata mégis egyszerű, és mindemellett meglepően jó minőségű felvételek készítésére alkalmas.

A Sony S-Master technológia kapta az EISA (Európai Kép és Hang Szövetség) 2003-2004. évi, Európában legtekintélyesebbnek számító audio innovációs díját.

Az S-Master egyedülálló képessége a nagy teljesítményű konverzió impulzus-kód modulációról impulzus szélesség modulációra. "Ez a technológia először teszi lehetővé egy olyan nagy teljesítményű erősítő létrehozását, amelynél a kimenet és bemenet között nincs szükség visszacsatolásra." Ugyancsak erőssége a technológiának a "teljesen újfajta hangerő-szabályozó, mely megőrzi a digitális jel legcsekélyebb hangárnyalatait, még a legalacsonyabb hangszintek esetében is."

Az S-Master technológiával a Sony egy olyan digitális erősítőt alkotott, amellyel tökéletesen kristálytisztává válhatott a hang. Teljesítményfelvétel szempontjából sikerült a legnagyobb hatásfokot elérni, miközben kiküszöbölték a hőképződés problémáját. Az alkalmazott tömör kapcsolástechnikával az S-Master jelentős térmegtakarítást ért el, amely közvetlen hatással van az alaplemez konstrukciójára, méretére és tömegére. Így kisebb méretű rendszereket lehet gyártani, amelyek teljesítményfelvételi igénye mindössze egynegyede a hasonló analóg rendszereknek.

Az S-Mastert a jövőben, olyan készülékekben is lehet majd alkalmazni, mint a hordozható számítógépek és a televíziók.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05