Az IEB feljelentést tesz a jelszótolvajok miatt

Szalay Dániel, 2003. október 3. 18:30

Az Inter-Európa Bank Rt. a rendőrségtől kér segítséget amiatt, hogy - mint arról délelőtt beszámoltunk - a pénzintézet nevével visszaélve ismeretlen szélhámosok megpróbálták megszerezni a bank internetes szolgáltatásához szükséges felhasználói neveket és jelszavakat.
Ahogy arról délelőtt beszámoltunk, a pénzintézet logójához kísértetiesen hasonló grafikai elemeket tartalmazó levélben ismeretlenek azt kérték a címzettektől, hogy lépjenek be a https://www.bankoweb.hu oldalon jelszavaikkal, a levélben elhelyezett link azonban egy ismeretlen IP címre vezetett. A weboldal tartalma látszólag megegyezett az IEB Bankoweb nevű oldalával, valójában azonban azért hozták létre, hogy a gyanútlan felhasználók a jelszavaikat beírják, és ezáltal szabad bejárást biztosítsanak saját folyószámláikhoz. Az IEB a Prim Online munkatársának megkeresése után azonnal a nyomozó hatósághoz fordult. A bank az ügyfelek és a bankbiztonság védelme érdekében csalási kísérlet miatt tett feljelentést.

A Prím Online azt tanácsolja az IEB Bankoweb szerződéssel rendelkező ügyfeleinek, hogy amennyiben a szélhámosok levele nyomán beléptek a Bankowebhez hasonló külsejű oldalra, mielőbb változtassák meg jelszavukat az igazi Bankoweb oldalon.
Kulcsszavak: IEB Prím bank

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50