Lufthansa Cargo: IBM ThinkPad fedélzeti számításokat végző rendszerekhez

forrás Prim Online, 2003. október 4. 09:56

A Lufthansa Cargo teherszállító légitársaság az IBM ThinkPadet választotta az üzemanyag-szükséglet pontosabb meghatározására létrehozott fedélzeti rendszerének működtetésére.
Felszállás előtt a kapitány és a másodpilóta az alapállomáson az IBM ThinkPad x30 segítségével, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül belépnek a vállalat hálózatára, és letöltik „repülőtéri fájljaikat". Ezek a fájlok tartalmazzák az aktuális repülőtéri, felszállási és időjárási adatokat. A ThinkPad ezután a Lufthansa szoftverét futtatva kiszámítja a gép felszállási súlyát és a szükséges üzemanyag-mennyiséget. A 2002-ben világszerte 450 rendeltetési helyre 1,6 millió tonnányi árut szállító Lufthansa Cargo számára a járatok üzemanyag-fogyasztásának optimalizálása jelentős megtakarítást fog eredményezni.

„A ThinkPad x30 sikeresen teljesítette az EMI (Electro Magnetic Interference – elektromágneses interferencia) tesztek sorozatát, melyek a számítógép teherbírását és repülés közben nyújtott teljesítményét vizsgálták. A ThinkPad x30 bebizonyította, hogy nem gerjeszt interferenciát a navigációs műszerekkel, és megbízható teljesítményt nyújt csökkent légnyomás alatt és nagy magasságban is" - a mondta a Lufthansa Cargo Globális Áruszállítási Tevékenységének informatikai igazgatója

A Lufthansa Cargo vezeték nélküli hálózatához történő, integrált 802.11b vezeték nélküli LAN-csatlakozás képessége szintén kulcsszerepet játszott abban, hogy a ThinkPad x30-at választották a pilóták vezeték nélküli kommunikációs eszközéül. A több frekvenciát támogató jelfogó antenna a kijelző sarkában helyezkedik el. Ez az elhelyezés jobb vételt biztosít, mint a billentyűzetbe épített antennák, mert a kijelző vagy a kezek így nem akadályozzák a jeleket.

A ThinkPad x30-asok IBM AccessConnection-t használnak. Ez az alkalmazás felismeri valamennyi hálózati csatlakozót, és automatikusan kiválasztja az előzetes beállításoknak és a rendelkezésre álló átviteli sebességnek megfelelő legjobb kapcsolatot.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09