A telekommunikációs szoftverek piacán is első kíván lenni a Microsoft

Tóth Kristóf, 2003. október 13. 22:30

A szoftveróriás Microsoft hétfői bejelentése szerint a társaság jelentős erőfeszítéseket tesz az évi 250 milliárd dollár összbevételt termelő telekommunikációs piac szoftverszegmensének meghódítása érdekében.
Mint Bill Gates, a Microsoft alapítója, és egyben igazgatósági elnöke az ITU Telecom World 2003 konferencián tartott beszédében elmondta, a szoftverek kritikus jelentőséggel bírnak a telekommunikációs ipar számára, amely a közelmúltban kezdett el kilábalni történelmének legnagyobb válságából.

Gates, aki a brit Vodafone Group elnöke előtt, a konferencia hétfői megnyitóján mondta el beszédét, számos olyan szoftvert vázolt fel a rendezvény résztvevőinek, amellyel a társaság a kommunikációs szektort kívánja megcélozni. Ezek között kiemelt szerepet kapott a társaság azon megoldása, amely digitális televízióműsorok megtekintését teszi lehetővé a szélessávú internet-hozzáféréseken keresztül, valamint a Windows Mobile 2003 for Smartphones operációs rendszer, amely az intelligens mobiltelefonokhoz készült, és a közeljövőben többek között az Orange mobilszolgáltató fogja alkalmazni. A társaság emellett megállapodást kötött a Vodafone-nal egy új mobil üzenetküldő szolgáltatás kifejlesztéséről is.

A Microsoft elsősorban a társaság fő termékének számító Windows operációs rendszer, illetve Office irodai programcsomag piacának telítődése, illetve az egyre jobban kiéleződő konkurenciaharc miatt kíván új területek felé terjeszkedni.

A társaság azonban nem vár azonnali eredményeket. Mint Pieter Knook, az óriáscég mobildivíziójának elnöke elmondta, 5-10 év is eltelhet, mire a felhasználók döntő többsége a Microsoft Smartphone operációs rendszerét fogja választani intelligens mobiltelefonjához. "Türelmesek vagyunk. Ez egy olyan üzletág, ahol a sikerhez hosszú évek kemény és kitartó fejlesztőmunkájára van szükség. Számunkra ez egy ígéretes befektetés" - mondta Knook.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50