Szerbia 21 millió dolláros, integrált azonosító rendszert vásárol a Motorolától

forrás Prim Online, 2003. október 15. 21:02

A Motorola szerbiai disztribútorával, a Vlatacommal együttműködve megkezdte Szerbia integrált nemzeti azonosító hálózatának kiépítését.
A hozzávetőlegesen 21 millió dollár értékű szerződésben a Motorola automatizált ujjlenyomat-azonosító rendszere (Automated Fingerprint Identification System - AFIS), arc- és fotóleképezési, valamint ujj- és tenyérlenyomatok beolvasási technológiái találhatók. A rendszert bűnügyi és polgári azonosítási feladatokhoz használják majd.

Minden egyes azonosító applikáció tartalmazni fogja a személyek ujjlenyomatait és fotóját. Ezek az adatok elektronikusan tárolódnak a rendszer központi adatbázisában a későbbi dokumentációs és azonosítási feladatokhoz. Az integrált azonosítási rendszernek egy polgári és egy bűnügyi alrendszere lesz, amelyek a Motorola Omnitrak eljárását, az AFIS tenyérlenyomat-azonosító technológiáját és az Identix arcazonosító módszerét alkalmazzák.

Az Omnitrak a Motorola átfogó digitális ujjlenyomat-, tenyérlenyomat- és fotóazonosító rendszere, amely különlegesen pontosan és teljesen automatizálhatóan üzemel. A megoldás egy másfél-millió adatot tartalmazó bűnügyi, valamint 10 millió adatot tartalmazó polgári ujjlenyomat-adatbázissal működik.

E rendszerhez kapcsolódóan a Motorola 1200 biometrikus és adatgyűjtő terminált ad át Szerbiának. Ezek a terminálok egyrészt elvégzik az adatok felvételét, majd továbbítják azokat a központi adatbázisnak, másrészt valós idejű azonosítást is kínálnak. A Motorola valós idejű azonosítási eljárása az egymástól távoli munkaállomások között is kapcsolatot biztosít, valamint összeköti azokat a központi adatbázissal. Így a rendszer képes szinte azonnal egy „azonos/nem azonos" választ adni a felhasználóknak.

Szerbia integrált azonosító rendszerét még 2003 vége előtt üzembe helyezik. A rendszer Szerbia több kormányhivatalának is rendelkezésére áll. A később bevezetendő második fázis tervei közt szerepelnek az útlevél-azonosító funkciók is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09