PCs-s multimédia mobiltelefonokon

forrás Prim Online, 2003. október 16. 12:04

Az Intel és a Sony együttműködésre lépnek annak érdekében, hogy a felhasználóknak lehetőséget biztosítsanak a Sony Music Entertainment által nyújtott zenék, képek, videók és egyéb tartalmak elérésére a nagy teljesítményű Intel-alapú mobiltelefonokról és PDA-król.
A két cég együtt dolgozik azon, hogy az Intel Personal Internet Client architektúráján (Intel PCA) optimális módon futtathatóvá tegyék a Sony Music Entertainment mobil alkalmazásait és tartalmait - és ezzel PC-minőségű digitális hang- és videolejátszást tegyenek lehetővé a rádiótelefonokon. Terveik közé tartozik az alkalmazások és tartalmak együttes fejlesztése is az Intel-alapú telefonokra; olyan alkalmazásoké például, amelyek lehetővé teszik a vásárlók számára, hogy PC-s multimédia tartalmakat használjanak mobiltelefonjukon.

Az Intel és a Sony Music Entertainment a telefongyártókkal és a vezeték nélküli távközlési szolgáltatókkal is együttműködik majd annak érdekében, hogy a Sony Music mobilalkalmazásai és tartalmai a világon mindenhol elérhetővé váljanak az Intel PCA-alapú telefonokon és a fejlett vezeték nélküli hálózatokon. A Sony Music mobiltermékeinek és –szolgáltatásainak választéka lehetővé teszi, hogy a vezeték nélküli távközlési szolgáltatók sokféle személyre szabott szolgáltatást kínálhassanak előfizetőiknek, például képek, csengőhangok, zenei videók és egyéb zenei szórakoztató szolgáltatások letöltését és élvezetét. A telefongyártók számára az ehhez hasonló együttműködések izgalmas "készülék+tartalom" csomagok forgalomba hozatalát teszik lehetővé, valamint lehetőséget adnak a telefonok új, fejlett funkcióinak bemutatására. Az együttműködés első kézzelfogható eredményei várhatóan a távközlési szolgáltatók és készülékgyártók 2004 elején megjelenő termékeiben lesznek majd láthatók.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09