Megjelent a Windows XP Update Rollup 1

Tóth Kristóf, 2003. október 20. 22:12

Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója nem is olyan rég
ígéretet tett arra, hogy a Microsoft egyszerűsíteni és javítani kíván a
biztonsági javítások kiadási rendszerén, ennek bizonyítékaként pedig a
szoftvercég a napokban kiadott egy olyan, úgynevezett szuper patchet a
Windows XP operációs rendszerhez, mely egyetlen csomagban huszonkét
kritikusnak minősített frissítést tartalmaz.
Az Update Rollup 1 for Microsoft Windows XP nevet viselő javítócsomag közel 9 MB-os mérettel rendelkezik, és a redmondi székhelyű vállalat Windowsupdate.com címen elérhető internetes oldalain keresztül érhető el. A csomag többek közt tizenhét olyan javítást tartalmaz, melyről 2002 és 2003 folyamán a Microsoft féle Security Bulletinekből, vagyis biztonsági jelentésekből már értesülhettünk.

Ismeretes, hogy a Windows XP automatikus szoftverfrissítési szolgáltatása révén a felhasználóknak rendkívül könnyű dolguk van a különböző javítócsomagok beszerzésével és telepítésével kapcsolatban. A Microsoft munkatársai elmondták, hogy a Windows XP Update Rollup elsősorban azon felhasználók és rendszergazdák dolgát hivatott megkönnyíteni, akik az eddigiekben nem telepítették egyesével a kisebb-nagyobb frissítéseket, ugyanis most egyetlen nagyobb csomagban beszerezhetik és telepíthetik azokat.

A Windows XP Update Rollup a Microsoft szoftverfrissítési terjesztési rendszere megújításának első, kézzel fogható eredménye. Steve Ballmer, a vállalat vezetője a közelmúltban New Orleans-ban megrendezett Microsoft Worldwide Partner Conference nevezetű szakmai rendezvény keretein belül jelentette be, hogy a Microsoft számos változtatást kíván végrehajtani eddigi szoftverfrissítési rendszerén, melyet az elmúlt időkben számos kritika ért. Ballmer elmondta, hogy a Microsoft a felhasználói igényekhez alkalmazkodva a jövőben nem hetente, hanem havonta fogja kiadni javítócsomagjait, persze ez alól kivételt képeznek a rendkívül veszélyes biztonsági rések betömésére hivatott javítások. Ide kapcsolódó hír, hogy a Microsoft csak valamikor a jövő év közepén tervezi kiadni a Windows XP Service Pack 2-t.

A Maserati bemutatja a GranCabrio Folgore-t

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 20:01

Jövőbe mutató adatvizualizációs megoldások az SAP és az IFUA Horváth versenyén

Kihirdették az SAP Hungary és az IFUA Horváth adatvizualizációs versenyének nyerteseit. Ötven csapat mérte össze tudását az egyetemi és vállalati szférából. A versenyzőknek az SAP új döntéstámogató eszköze, az SAP Analytics Cloud (SAC) segítségével kellett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által biztosított adatokból látványos és lényeges összefüggéseket bemutató adatelemzéseket készíteniük és prezentálniuk. 

2024. április 17. 19:55

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

TagScanner 6.1.17

Remek eszköz egy zenei gyűjtemény rendszerezéséhez és kezeléséhez. A beépített audiolejátszóval rendelkező program szerkeszti a legtöbb hangformátum címkéit. Fájlokat átnevezhet a címkékből származó információk alapján, importálhat címkeinformációkat fájlnevekből vagy más forrásokból, bármilyen szövegcserét és átalakítást végezhet a címkékben és fájlnevekben. Lejátszási listákat hozhat létre egy kattintással, és exportálhatja gyűjteményét HTML-be, Excelbe vagy bármely felhasználó által meghatározott formátumba.

2024. április 17. 17:39

Subtitle Workshop 6.2.10

A számos különleges funkcióval ellátott, helyesírás-ellenőrzőt is tartalmazó programot filmfeliratok szerkesztésére használhatjuk. A meglévő feliratokon kívül újak létrehozását is támogatja az alkalmazás.

2024. április 17. 17:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09