Párizsban bemutatkozott az Oracle 10g

forrás Prim Online, 2003. október 28. 11:30

Az október 21. és 23. között több mint hatezer ügyfelet és partnert
vendégül látó párizsi OracleWorld rendezvény egyik fő témája az Oracle
„Enterprise Grid Computing" elnevezésű számítóhálózatos technológiája,
és az azt képviselő új Oracle 10g termékcsalád, amelynek tagjai az
Oracle Database 10g adatbázis-kezelő, az Oracle Application Server 10g
alkalmazáskiszolgáló és az Oracle Enterprise Manager 10g felügyeleti
eszköz. Az Oracle a konferencián bemutatta a 10g adatbázis-kezelőjének
új továbbfejlesztéseit, valamint bejelentett egy új konstrukciót is,
amely megkönnyíti az Oracle Database 10g és az Oracle Application
Server 10g beágyazását a független szoftverszállítók (ISV-k)
középvállalatok számára kifejlesztett megoldásaiba.
Az Oracle Database 10g gyorsabb és egyszerű telepítést, és emellett új automatikus felügyeleti funkciókat kínál, amelyek rendkívül megkönnyítik a rendszer bevezetését, felügyeletét és adminisztrációját. Az Oracle új adatbázis-kezelője egyetlen CD-n található, amelyről mindössze 17 perc alatt telepíthető. Emellett a szakemberek a „2-Day Quickstart" tanfolyam keretében gyorsan megismerkedhetnek az Oracle Database 10g alapszintű adatbázis-adminisztrációjával, teljesítményhangolásával és biztonsági mechanizmusaival.

Az Oracle Database 10g új automatikus felügyeleti és tárolókezelési lehetőségeinek köszönhetően de facto szabvánnyá válhat a kis- és középvállalatok körében, illetve a nagyvállalati részlegszintű rendszerek esetében, ahol alacsony beruházási kockázatú, biztonságos és megbízható üzleti alkalmazásokra van szükség. Az Oracle Database 10g automatikusan végzi a biztonsági mentéseket és a szükséges visszaállítást, amellyel segít az adatvesztés elkerülésében. Az ASM (Automatic Storage Management) automatikusan kezeli és felügyeli az adatfájlokat és tárolóalrendszereket, valamint a tárolók terhelésének elosztásával mindig a lehető legjobb rendszerszintű teljesítményt biztosítja. Az Oracle Database 10g a naptári év végére lesz elérhető az összes támogatott platformon (HP-UX, Linux, Mac OS, Windows és Solaris). Az Oracle Technology Network (OTN) tagjai az új adatbázisszoftvert ingyen letölthetik a http://otn.oracle.com címen.

Az Oracle szintén bejelentette, hogy egyszerű és vonzó konstrukcióval könnyíti meg az Oracle Database 10g és az Oracle Application Server 10g beágyazását a partnerei által fejlesztett középvállalati megoldásokba. Emellett az Oracle PartnerNetwork partnerprogam tagjai az Oracle Database 10g és az Oracle Application Server 10g termékek licencét a lehető legkedvezőbb konstrukcióban szerezhetik be: az Embedded License Option keretében nyújtott beágyazott licencek nagyobb árrést tesznek lehetővé a partnerek számára.

Az Embedded License Option fontos része az Embedded Licensing Resource Kit, amely a beágyazást megkönnyítő eszközöket, segédprogramokat és a szükséges lépéseket részletesen ismertető dokumentációt tartalmaz. A beágyazott licenc alapú konstrukció megkönnyíti az ISV-knek megoldásaik átállítását az Oracle korszerű, olcsó és kevés adminisztrációt igénylő szoftverinfrastruktúrájára, amely különösen a szoftvercégek kis és közepes méretű vállalati ügyfeleinek számára vonzó.

Az Oracle-partnerek ingyenesen beágyazhatják megoldásaikba az Oracle Application Server 10g Java Edition változatát, és így ügyfeleiknek gyors és megbízható üzemeltetési platformot kínálhatnak azok Java 2 Enterprise Edition (J2EE) alapú alkalmazásaihoz és webhelyeihez. A partnerek az Oracle Application Server 10g további összetevőit – például a portált, a business intelligence funkciókat vagy az integrációs támogatást – is beágyazhatják az ügyeleiknek kínált átfogó megoldásokba. Az Embedded License Resource Kit csomagokat az Oracle PartnerNetwork webhelyéről, a következő címről tölthetik le:
Kulcsszavak: Oracle adatbázis

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A tervezői gondolkodás eszközeivel alakítják a holnapot a Samsung és az EdisonKids kihívásának diákcsapatai

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 14:07

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05