Tartalomszűrés notebookokra és mobileszközökre a SurfControltól

forrás Prim Online, 2003. október 30. 12:26

A SurfControl bejelentette Nomad nevű projektjét, az első alkalmazást a vállalatok távolról munkát végző munkatársai Internet-használatának szabályozására.
„A vállalatoknak először lesz lehetőségük szabályozni munkatársaik internethasználatát, tekintet nélkül arra, hogy hol tartózkodnak illetve hogy milyen módon csatlakoznak a vállalati hálózathoz" - mondta Jim Murphy, a web- és e-mail szűrés területén piacvezető SurfControl termékfelelőse. Az eszközökre telepített vékony kliens segítségével az úton lévő felhasználók is megfelelően kontrollált és védett internetkapcsolathoz juthatnak.

Az irodai, asztali számítógépeken keresztüli internethasználat szabályozására szolgáló megoldások fokozódó elterjedésével párhuzamosan egyre fontosabb problémává válik a vezeték nélküli eszközökkel, illetve távolról a vállalati hálóhoz csatlakozó munkatársak internethasználatának szabályozása is. A Jupiter Research jelentése szerint az Egyesült Államok vállalatainak 57 százaléka használ vezeték nélküli hálózatokat, valamint 22 százalék tervezi ilyen kialakítását az elkövetkezendő 1 évben.

A mobileszközökkel a vállalati hálózatba, szabályozás és ellenőrzés nélkül csatlakozó munkatársak online tevékenysége komoly kockázati tényezőket vet fel: veszélybe sodorhatja a hálózati biztonságot, hatékonysági és jogi problémákat vethet fel.

„Bár Magyarországon még nem ér el ilyen szintet a vállalati hálózathoz távolról csatlakozók, még kevésbé a távmunkások száma, az ebben rejlő lehetőségek kihasználása érdekében azonban mihamarabb meg kell találni azokat a megnyugtató és biztonságos megoldásokat, amelyek segítségével biztosítható, hogy a vállalat internethasználati szabályzata a mobileszközökön keresztül dolgozókra is kiterjeszthető legyen" - mondta Nemes Dániel, a SurfControl hazai képviselője, a filter:max stratégiai igazgatója. „A távmunka régóta szorgalmazott, ám a vállalatok által a kiemelkedő költséghatékonyság ellenére sem kedvelt munkamódszer. Felméréseink szerint ennek a hagyományokat leszámítva az elsődleges oka, hogy a cégek - joggal - féltik bizalmas adataikat házon kívülre juttatni, illetve tartanak a távolról dolgozók munkamoráljának romlásától is. Az új eszközzel ezek a problémák kezelhetők, és általuk a vállalatok számára lehetővé válik a távmunkában rejlő lehetőségek mélyebb kiaknázása" – mondta el Böröcz Gergely, a filter:max ügyvezetője.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50