IBM: express termékportfólió középvállalatoknak

forrás Prim Online, 2003. november 6. 13:00

Az IBM a középvállalatok irányába terjeszti ki express portfólióját, olyan speciális árfekvésű és tervezésű termékekkel, melyek az igényalapú számítástechnika integrációs és információkezelési igényeit veszik célba.
Az IBM egyben bejelentette, hogy ISV Advantage programjához már száznál is több független szoftvergyártó csatlakozott, amely program a középvállalatoknak szánt express termékportfólió fő beszállítási csatornája.

Az IBM arra számít, hogy középvállalati ügyfelei az e-business „integrációs” szakaszában évente 100 milliárd US dollárt fognak költeni integrációs technológiákra és szolgáltatásokra az elkövetkező 3 évben.

100 ISV Advantage partner

A világ több mint 100 független szoftvergyártója csatlakozott az IBM ISV Advantage programjához, ami jelentős mérföldkő a cég azon törekvésében, hogy testre szabott és nyílt megoldásokkal álljon elő a vertikális iparágakban működő középvállalati ügyfelek számára. Az ISV Advantage program – amely az IBM express termékportfóliójának fő beszállítási csatornája – azzal a céllal indult útjára, hogy kiterjedt műszaki, marketing- és értékesítési támogatással segítse az ISV-ket az IBM köztes szoftverekkel elérhető bevételek és piaci részesedés növelésében. Azok a független szoftvergyártók, melyeknek alkalmazásai futtathatók az IBM infrastruktúra szoftverein, több számítógépes platformon – például Linuxon – is használható megoldásokat tudnak kínálni a középvállalatoknak. Ez a szemlélet merőben eltér attól, amely más szoftvergyártók részéről tapasztalható.

Új express termékportfólió a középvállalatok számára

WebSphere Business Integration – express for item synchronization: kifejezetten a középvállalatok számára készült azzal a céllal, hogy segítségével a cég az ellátási láncból nyert információkat összekapcsolja az UCCnet adatbank által fenntartott GLOBALregistryvel. Ez a rendszer további lépést jelent a termékek azonosításában és leírásában használt kódolás automatizálása terén. A megoldáshoz tartozik egy folyamatintegrációs együttműködés, amely a harmadik fél által fenntartott adatbázis (registry) irányába küld, illetve onnan fogad adatokat. A WebSphere Business Integration – express for item synchronization szoftver szabvány alapú, ami azt jelenti, hogy felhasználható a tételekre vonatkozó információk integrálására más, leendő szabványokkal is, amelyek a kiskereskedőkre majd esetleg vonatkozhatnak.

DB2 express content manager: lehetővé teszi az összes üzleti információ rögzítését, kezelését, tárolását és védelmét, miközben eljuttatja a tartalmat a felhasználókhoz – ahol és amikor szükség van rá. Az új szoftver leegyszerűsíti és automatizálja a szükséges tartalomkezelési feladatokat, például a telepítést és a konfigurációt, ezzel könnyít a kisebb informatikai osztályok adminisztrációs terhein. Ez hosszabb távon alacsonyabb költségeket eredményez. Az IBM DB2 express content manager terméke egyetlen kattintással telepíthető és önmenedzselési képességekkel is rendelkezik, amelyek elősegítik a tartalomkezelési környezet felügyeletéhez szükséges feladatok leegyszerűsítését és automatizálását.

IBM SurfAid express - a középvállalatok jövőbeli beruházásaik és stratégiájuk meghatározásában egyre inkább támaszkodnak az üzleti intelligenciára. Sok ilyen vállalat saját nyilvános webhelyét használja eszközként az ügyfeleivel és azok vásárlási szokásaival kapcsolatos kulcsinformációk összegyűjtéséhez. Az IBM SurfAid express néven olyan új szolgáltatást vezetett be, amely lehetővé teszi, hogy a középvállalatok a weben keresztül megismerjék és nyomon kövessék a vásárlói magatartást és lojalitást. Az új szolgáltatás gyors visszajelzést biztosít olyan kérdésekkel kapcsolatban, mint a webhely látogatottsága, a marketingkampányok hatása, a látogatók földrajzi elhelyezkedése, a webhely navigálhatósága és hatékonysága, a látogatók lojalitása és a webhely vonzereje. Az IBM SurfAid express az EMEA-térségben 2004. közepétől vásárolható meg az IBM Global Servicestől.

IBM Product Lifecycle Management (PLM) express: napjainkban a középméretű iparvállalatok csak egyre nagyobb késedelemmel és magas termékfejlesztési költségek árán tudnak reagálni ügyfeleik igényeire, melynek oka az egymástól távol dolgozó belső teamek közötti koordináció hiánya, és ehhez járul még a globális ellátási lánc is. Az IBM PLM express termékének előnyei túlmutatnak a műszaki tervezés keretein: a középméretű iparvállalatok számára lehetővé teszik az alkatrészek újrafelhasználását, a termék komplexitásának és az árajánlatok előkészítésének leegyszerűsítését, a költségkalkuláció pontosítását, és emelik a termék értékesítés utáni karbantartásának színvonalát. Az IBM PLM express megoldásai a Dassault Systèmes SMARTEAM-jére épülő új, specifikus igényekre és folyamatokra szabott, teljes körű megoldáscsomagokkal bővültek. Ezek a termékek felölelnek mindent, amire egy középméretű iparvállalatnak szüksége lehet a termékéletciklus-menedzsment minél gyorsabb megvalósításához, hogy a lehető leghamarabb megtérüljenek az olyan eszközök beszerzésére fordított beruházások, mint az IBM WebSphere Application Server, az IntelliStations, az eServer rendszerek, valamint az IBM, illetve a PLM üzleti partnerek által nyújtott telepítési, képzési és támogatási szolgáltatások. Az IBM Global Financing kedvező fizetési kondíciókat kínál a szükséges feltételeket teljesítő vásárlóknak.

IBM express-kompatibilis termékek – a megbízható, innovatív és megfizethető hardverplatform elengedhetetlen tartozéka minden informatikai megoldásnak a középvállalati piacon. Az IBM olyan, középvállalatok számára készült express-kompatibilis hardvert mutatott be, amely az IBM tágabb értelemben vett express portfóliójának részeként beépíthető lesz az IBM és üzleti partnerei megoldásaiba. E hardverek között eServer rendszerek szerepelnek, mint az xSeries 225, a pSeries 615, vagy az iSeries 800, továbbá adattárolási rendszerek, mint például a FAStT200; mindegyik termékhez opcionálisan rendelkezésre állnak az IBM express szolgáltatásai és az IBM Global Financing.

Az IBM Personal Computing Division továbbra is olyan express termékportfóliót kínál a középvállalatok számára, amely a ThinkCentre asztali számítógépek, ThinkPad notebookok és ThinkVision monitorok testre szabott konfigurációit ütőképes árakkal párosítja, és a viszonteladói csatornákon keresztül is széles körben hozzáférhetővé teszi a legújabb technológiákat. A végfelhasználó a ThinkVantage technológia által további előnyökhöz jut a vezeték nélküli működés, a biztonság, a támogatás és a rendelkezésre állás terén, valamint az akkumulátorok hosszabb élettartamával és a gépek nagyobb feldolgozóképességével.

A Why Wait? az IBM Global Financing (IGF) express termékportfóliójának legújabb konstrukciója a középvállalatok számára. A Why Wait? egy halasztott fizetési lehetőség, amely kedvezőbb feltételeket biztosít minden, még 2003-ban telepítésre kerülő adattárolási termékre, szoftverre, nyomtatóra és bizonyos IBM-szerverekre. Ez az ajánlat a Lease IT Easy program kiterjesztése az 500 000 dollár alatti informatikai beruházásokra. Minden informatikai tárgyú döntésnek van egy pénzügyi vetülete, a technológiának pedig illeszkednie kell a vállalakozás pénzügyi kereteibe. Az IGF express portfóliójának fizetési feltételei kedvezőek a középvállalatok számára, melyek így költségvetésüket és készpénzforgalmukat üzleti igényeiknek megfelelően alakíthatják, a fizetést pedig aszerint ütemezhetik, ahogy a technológiai befektetések a megfelelő összegeket kitermelik. A középvállalatok számára kialakított fizetési opciók közvetlenül az IBM-nél vagy az IMB üzleti partnereinél is igénybe vehetők, ami biztosítja az ügyfelek helyi és személyre szóló kiszolgálását.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05