KPMG: növekedést célzó átszervezések

forrás Prim Online, 2003. november 18. 14:43
A KPMG magyarországi irodája a változó jogi rendelkezéseknek és a piac elvárásainak megfelelően újjászerveződve, világos szolgáltatás-portfóliót kínál ügyfeleinek. A szervezeti átalakítás és a szolgáltatás-profil tisztításával egy időben a cég csaknem 8 milliárd forintos bevételt ért el a szeptemberrel záruló pénzügyi évben. Az átalakítás nyomán a szakmai szolgáltató cég 15 százalékos bevételnövekedést vár a következő évre – közölte Robert Stöllinger, a KPMG vezető partnere a cég évzáró sajtótájékoztatóján.
Októberre befejeződött a könyvvizsgálati és a tanácsadási szolgáltatások különválasztásának folyamata – a jövőben a KPMG Hungária Kft. audit-szolgáltatásokat, míg a KPMG Tanácsadó Kft. széleskörű tanácsadási szolgáltatásokat kínál az ügyfeleknek. A KPMG vezetője a további változások közül kiemelte, hogy új menedzsment irányítja az adó- és az üzleti tanácsadási részlegeket, és egybeolvadt az eddig külön működő IT-tanácsadási és az információkockázat-kezelési (Information Risk Management – IRM) csoport. A korábban önálló jogi egységként működő ingatlan-tanácsadási részleg (KPMG Ingatlantanácsadó Kft.) pedig a KPMG Tanácsadó Kft. keretében dolgozik tovább.

A KPMG azzal számol, hogy a változások eredményeként a tanácsadási területen – visszatérő és többféle szolgáltatást igénybe vevő ügyfelekkel – jelentősen növelni tudja bevételeit. Magyarország egyik vezető könyvvizsgálójaként pedig a cég elsődleges célja az, hogy a jövő évben a közepes hazai társaságok körében is bővítse ügyfélkörét.

A KPMG arra számít, hogy az európai uniós csatlakozással, elsősorban az uniós tagállamok kis- és középvállalatainak beruházásaival, újabb külföldi befektetési hullám indulhat el. A potenciális befektetők hatékony kiszolgálása és az ügyfélkör bővítése érdekében a KPMG megerősítette a külföldi ügyfelekre szakosodott részlegek, köztük a német- és a francia-nyelvű szakcsoportok működését.

Míg az idén számos jelentős külföldi beruházó mérsékelte termelői tevékenységét Magyarországon, az ország vonzó például közös szolgáltató-központok (shared service centers) létesítésére. A KPMG eddig is széleskörű könyvvizsgálati, adó és egyéb tanácsadási szolgáltatásokkal segítette nagy, multinacionális cégek hasonló központjainak működését.

A KPMG közép- és kelet-európai regionális irodája (KPMG CEE) 164 millió dolláros bevételt ért el az elmúlt pénzügyi évben, ez 7%-kal több mint egy évvel korábban. A KPMG a régió 15 országában működtet irodát, a munkatársak száma csaknem 2500. A 15 állam között szerepel az Európai Unióhoz jövő májusban csatlakozó Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia és a három balti állam is.
Kulcsszavak: KPMG +céginfo

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Megvannak a Sony World Photography Awards idei nyertesei

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 17:44

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09