Epicor Software - Scala Business Solutions egyesülés

Fekete Gizella, 2003. november 19. 12:11
A két cég együtt nyújt a jövőben világszerte - Microsoft-technológia és webszolgáltatások felhasználásával - integrált ERP-, CRM- és SCM-megoldásokat a közepes piaci szegmens számára.
Az Epicor Software Corporation és a Scala Business Solutions november 14-én közös közleményben jelentette be a két cég egyesülésére vonatkozó tárgyalások befejeztét. A tervezett fúzió megvalósításaként az Epicor a 2003. november 13-i záróárnak megfelelően tesz nyilvános ajánlatot a Scala tőkéjét képviselő minden kint lévő törzsrészvényre, a tranzakció várható halmozott értéke közelítőleg 87 millió USD (törzsrészvényenként 3,27 euró) lesz. A Scala egy meghatározott időpontban rendkívüli közgyűlést szervez a nyilvános ajánlat megvitatására. Az Epicor igazgatótanácsa jóváhagyta a tranzakciót.

A várható fúziót követően, a közepes vállalkozások piaci szegmensében, a legnagyobb Microsoft .NET platformon és webes szolgáltatásokon alapuló együttműködő ERP-, CRM és SCM-alkalmazásokat kínáló, az e szegmens szereplői kiszolgálását célzó független szervezet jön létre. A Scala vásárlóközönsége túlnyomórészt európai, míg az Epicor vásárlói legnagyobbrészt észak-amerikaiak, ausztrálok, illetve az Egyesült Királyságból származnak. Az egyesülés eredményeképpen létrejövő új cég bevételeinek 52 százaléka várhatóan Észak-Amerikából, 48 százaléka egyéb területekről származik majd.

George Klaus, az Epicor elnöke és vezérigazgatója szerint a Scala és az Epicor együtt, több mint 20 ezer ügyfelével és közelítőleg 250 millió dolláros tervezett éves bevételével a globális középvállalkozási ERP-piac vezetőjévé válhat.

Az egyesült vállalkozás tervei között szerepel az iScala termékek további támogatása és fejlesztése. Hosszú távon az egyesített cég ajánlata az összes termék funkcionális összehangolásával és a .NET-es és webes szolgáltatások integrációjának kiaknázásával kerül kialakításra.

Andreas Kemi, a Scala vezérigazgatója véleménye szerint a merge-t követően nagyobb számban kerülhetnek szélesebb körű és bőségesebb funkcionalitással rendelkező, gyorsabban piacra dobható, Microsoft-technológiára épülő termékek piacra, mint ahogy erre az Epicor vagy a Scala egyedül képes lenne.

Mindkét cég - globálisan kezelt független szoftverértékesítőként (ISV-ként) és Microsoft Global ERP Ecosystem partnerként is - szilárd partnere a Microsoftnak -, és több éve vesz részt aktívan közös Microsoft fejlesztési programokban és korai tesztelői kezdeményezésekben.

A cég a tőzsdén (NASDAQ) EPIC szimbólum alatt jelenik meg.
Kulcsszavak: Scala fúzió Epicor

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Megvannak a Sony World Photography Awards idei nyertesei

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 17:44

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09