3M Wall Display - csökkent a magyarországi fogyasztói ár

forrás Prim Online, 2003. november 19. 18:06
Az amerikai 3M Co. új technológiájú, Wall Display elnevezésű berendezéseinek jelentősen csökkentette magyarországi fogyasztói árát, amelytől a konferenciákban, az oktatásban és az üzleti megbeszélésekben elindított váltás felgyorsítását reméli - közölte a 3M kiemelt hazai forgalmazója, a Galax Vetítéstechnikai Kft.

A megoldás a különböző vetítéstechnikai feladatok közül hat elemet egyesít egy eszközben, ellátja a multimédia projektor, a digitális tábla, a másolótábla, a vetítővászon, a hangszórók és a tv-monitor feladatait. A különféle prezentációs- és multimédiás funkciók mellett a kommunikációs célokat, így a videokonferenciázást is támogatja.

A prezentációs segédeszközök régebbi generációi meglehetősen szűkre szabták az előadások, konferenciák formai és tartalmi kereteit. Mostanáig például nem lehetett a vetítővászon előtt állni, mivel a kivetített képet eltakarta az előadó árnyéka. A Wall Display projektora a vetítőtábla tetejéből gombnyomásra előbukkanó karon, a vetítési felülettől 50 cm-re működik, így nem kerülhet árnyék a képre.

Egy előadás, például egy oktatás során különböző eszközök - írásvetítő, projektor, flip-chart stb. - használata gyakran problémát jelent, az előadónak az egyiktől a másikig kell rohangálnia, egyidejű működtetésük számos nehézséget, kellemetlenséget okoz. A 3M épp ezeknek a problémáknak a kiküszöbölésére egyesítette ezeket az eszközöket egyetlen berendezésben - mutatta be a terméket a 3M kiemelt hazai forgalmazója, a Galax Vetítéstechnikai Kft.

A falra függeszthető, nagyméretű, lapos képernyőt egy jelforrással (számítógéppel, videólejátszóval stb.) összekapcsolva indulhat az előadás - kezdte a bemutatót Lénárt Áron, a Galax Kft. ügyvezető igazgatója. A 3M úgynevezett Vikuiti Display Enhancement felülettechnológiát alkalmaz, amelynek eredményeként a kép kristálytisztán, akár 170º-os szögből is jól látható. Amikor a számítógép képernyője a Wall Display segítségével jelenik meg, a felület egy interaktív érintőképernyővé válik, amelyen a 3M digitális toll úgy használható, mint a számítógépeknél az egér, így az előadó a tábla mellől irányíthatja a prezentációt lejátszó gépet. A többfunkciós távirányító segítségével az előadás könnyedén kézben tartható, így az előadónak nem kell a különféle techniki eszközökkel bajlódnia, s figyelmét csakis közönségének szentelheti.

A Wall Display digitális tábla és másolótábla funkciójával elmenthetőek, színes nyomtató csatlakoztatásával pedig kinyomtathatóak a táblára írt adatok. Mivel minden digitálisan rögzül, a jegyzetelés feleslegessé válik, a résztvevők akár mágneslemezen is megkaphatják a táblára írtakat, így mindenki aktívabban vehet részt a munkában.

A Wall Display eredményesebbé teszi a távkonferenciák lebonyolítását is. A különböző helyszíneken lévő résztvevőket összekapcsolja egy videokonferencia keretében, a nagy kijelző segítségével pedig az adatok és a dokumentumok jobban láthatók még a hátrébb ülők számára is.

A Galax és a 3M reményei szerint a megoldással nemcsak a kényelmesebb, hatásosabb vagy eredményesebb munkához és oktatáshoz, hanem a kulturáltabb munkakörnyezethez is hozzájárulnak. A Wall Display alkalmazásával megszűnhet a tárgyalók zsúfoltsága, eltűnhetnek a kábelek, és a megannyi segédeszköz megfelelő működtetését sem kell megtanulni. A készülék finom, futurisztikus vonalvezetésével reprezentatív megjelenést is nyújt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09