Újra indul a Coedu Tudásháló verseny

forrás Prim Online, 2003. november 20. 21:06
Ismét megrendezésre kerül a Coedu Tudásháló elektronikus tananyagkészítő verseny Magyarországon. A szervezők ez alkalommal a határon túli magyar diákokat is várják a megmérettetésre, amelynek fődíjaként a győztes csapat minden tagja egy-egy mp3-as discmant nyer.

2003. november 27-től lehet nevezni a Coedu Tudásháló versenyre. Az internetes erőpróbát idén az Oktopusz Alapítvány rendezi a Coedu Távoktatási Kft.-vel közösen, amely a verseny rendelkezésre bocsátotta elektronikus távoktatási rendszerét.

A szervezők 2003. december 12-ig várják a 12-19 éves diákokból és felnőtt segítőikből álló, 3-8 fős csapatok jelentkezését a verseny honlapján (www.verseny.coedu.hu). A versenyen határon túli magyarok és hazánkban élő külföldiek is indulhatnak.

A csapattagoknak nem kell ugyanabban az országban vagy egyazon településen élniük, továbbá nem szükséges sem egy osztályba, sem ugyanabba, illetve ugyanolyan típusú iskolába járniuk. A verseny kifejezetten támogatja a különböző országokban, településéken, illetve iskolákban tanuló, más-más technikai forrásokkal és hozzáférési lehetőségekkel dolgozó diákok interneten keresztül megvalósuló együttműködését.

A versenyre a nevezés ingyenes.

A versenyen a csapatok adott témakörökben elektronikus tananyagokat készítenek a Coedu tananyagszerkesztő szoftver, illetve az internet mint információforrás és kommunikációs csatorna segítségével. Ez alkalommal nyolc kategóriában lehet pályázni:

  • Olimpia
  • Európai integráció
  • Környezetvédelem
  • Informatika
  • Országismeret
  • Szabad művészetek
  • Idegen nyelvek
  • Egyéb

Egy csapat egy pályázattal indulhat a versenyen. A tananyagokat neves szakemberekből álló zsűri értékeli. A pályázatok elbírálásakor fontos szempont, hogy azoknak alkalmasnak kell lenniük iskolai oktatásban történő felhasználásra.

A verseny 2004 májusáig zajlik. A legmagasabb pontszámot elért tananyag kapja a fődíjat, amely egy-egy mp3-as discman a készítő csapat minden tagjának. Ezenfelül kategória első díjak és különdíjak kerülnek kiosztásra. A verseny döntőjébe jutott tananyagok ingyenesen hozzáférhetőek lesznek mindenki számára az interneten keresztül.

A Coedu Távoktatási Kft. minden, a Coedu Tudásháló 2003-2004 versenyben érvényes pályázattal csapatot indító iskola számára 2 év időtartamra térítésmentesen biztosítja a Coedu Tudásháló elektronikus távoktatási rendszer korlátlan használatát.

A Coedu partnerprogram keretében az oktatási intézmények és diákjaik élőben megismerhetik egy e-learning keretrendszer működését, a tanárok napi munkájukba integrálhatják a rendszer működtetésével kapcsolatos feladatokat, hozzáférhetnek, és munkájuk során alkalmazhatják a Coedu Tudásháló verseny keretében elkészült tananyagokat, próbatanítást végezhetnek és saját elektronikus tananyagokat készíthetnek. Mindezen tevékenységeket kizárólag non-profit felhasználásra vehetik igénybe.

Az első diákoknak szóló elektronikus tananyagkészítő versenyt a Mimóza Communications 2002 novemberének közepén indította el. A csapatversenyre jelentkezők száma a szervezők minden várakozását felülmúlta: három hét alatt 947 vidéki és 121 fővárosi versenyző regisztrált.

A megmérettetésre összesen 247 csapat jelezte részvételi szándékát. Figyelemre méltó, hogy mivel a verseny résztvevői a szervezőkkel és egymással az internetes technológia segítségével kommunikálnak, az indulók közül 89 csapat tagjai különböző iskolába jártak, 94 csapat nem azonos településen élőkből állt fel, 30 csapat tagjai pedig nem tartoztak azonos korosztályhoz.

A versenyzők aktivitására jellemző, hogy a verseny ideje alatt több mint 4150 órát töltöttek a tananyagok szerkesztésével és összesen 49799490 byte méretű anyagot töltöttek fel készülő tananyagaikhoz. Külön öröm volt a szervezők számára, hogy hátrányos helyzetű diákok és tanáraik is részt vettek a Coedu Tudásháló versenyen: 6 csapatot indított a Vakok és Gyengénlátók Iskolája. A verseny a pedagógusokat is megmozgatta: volt olyan tanár, aki 7 csapatot indított a versenyen.

A versenyben összesen 255 iskola tanulói és pedagógusai vettek részt, 50 tananyag jutott a bírák elé és 16 munka került a döntőbe. Ezek az anyagok színvonalukban, minőségükben megállják a helyüket az iskolai oktatásban is.
Kulcsszavak: verseny Mimóza informatika

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05