A HP felvásárolta a Persist Technologiest

forrás Prim Online, 2003. november 21. 12:41
A HP megállapodást írt alá a hosszú távú adattárolást és a referenciainformációk elérését támogató szoftverek szállítójaként ismert Persist Technologies Inc. felvásárlásáról.
Az akvizíció nyomán a HP a jövőben még teljesebb körű adatéletciklus-kezelő (Information Lifecycle Management, ILM) megoldásokkal láthatja el ügyfeleit. Az ILM révén a HP az információkat - keletkezésüktől kezdve egészen törlésükig - aktívan kívánja kezelni, mégpedig úgy, hogy közben azok változó üzleti fontosságát is mindvégig figyelemmel kíséri.

A Persist aktív adatarchiválási szoftverére építve a HP olyan továbbfejlesztett archiválási megoldásokkal lép piacra, amelyek segítségével ügyfelei könnyebben megfelelhetnek az új és roppant szigorú adatmegőrzési előírásoknak, és valódi üzleti értéket nyerhetnek ki a felhalmozott referencia-információk nagy tömegéből.

A Persist az e-mail üzenetek, a Microsoft Office dokumentumok és más adattípusok aktív archiválásához fejleszt és forgalmaz szoftvereket. A Persist szoftvereit HP ProLiant szerverekkel és ProCurve switchekkel ötvözve a tartalomtárolási szükségletek rohamos bővülésével párhuzamosan skálázható, aktív archiválási rendszerek hozhatók létre.

A Persist szoftverei intelligens celláknak (SmartCell) nevezett önálló modulok között osztják szét az információkat és azok tulajdonságait. Ezek az intelligens cellák adattárolási kapacitást és feldolgozási teljesítményt is tartalmaznak, és redundáns, moduláris, gridszerű számítástechnikai és adattárolási rendszerré fűzhetők össze.

A feldolgozási és adattárolási hardverelemekből álló intelligens cellákat fennakadás nélkül hozzá lehet adni a már működő rendszerekhez, így az ügyfelek olyan egységes, skálázható megoldással végezhetik referenciainformációik kezelését, amely az adatmegőrzési szabályok betartásához és az üzleti szükségleteik kielégítéséhez igényelt kapacitás növekedésével párhuzamosan bővíthető.

A Persist szoftvereinek indexálási, keresési és lehívási képességeivel strukturált és strukturálatlan tartalom egyaránt kezelhető. A keresés és a lehívás teljes mértékben független attól, hogy milyen alkalmazásban készült eredetileg az adott információ. A keresőprogramokéhoz hasonló felülettel dolgozó megoldás valódi aktív archiválást tesz lehetővé.
Kulcsszavak: ProLiant HP

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05