Network Associates-Cisco: biztonságos hálózati csatlakozás

forrás Prim Online, 2003. november 21. 13:13
Az együttműködés keretében a Network Associates összekapcsolja a Cisco Trust Agent nevű részprogramját a McAfee Security technológiával, annak biztosítékául, hogy minden McAfee felhasználónak a legfrissebb antivírus-védelme legyen kiszolgálóján vagy asztali gépén.
A Cisco Network Admission Control programjának célja az újonnan megjelenő biztonsági fenyegetések által okozható kár behatárolása. Az együttműködés keretében a Network Associates megkapta a Cisco Trust Agent licencét, amely egy szoftver "ügynök", a rendszerek végpontjaira telepítve, és a Cisco hálózattal kommunikál. A Cisco Trust Agent és a McAfee Security technológia integrációja révén a felhasználók fokozott védelemben részesülnek a sebezhetőségek és a rosszindulatú fenyegetések (vírusok, férgek, trójaiak) ellen. A McAfee Security megoldásokat Cisco technológiákkal összefüggésben használó rendszergazdák így biztosíthatják, hogy a hálózati hozzáférést csak illeszkedő és megbízható végponti rendszerek kapják meg, azaz rendszereiknek a lehető legfrissebb védelme lesz.

A Cisco Trust Agent összegyűjti a biztonsági helyzetre vonatkozó információkat a különféle, köztük az antivírusszoftver-ügyfelektől és ezt az információt továbbítja a kapcsolódó Cisco hálózathoz, ahol a belépési ellenőrzést végrehajtják. Kezdetben a Cisco Network Admission Control program a Microsoft Windows NT, XP és 2000 operációs rendszereket futtató végpontokat fogja támogatni.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50