McAfee Biztonságos Kapcsolati Stratégia

forrás Prim Online, 2003. november 27. 13:01
A Network Associates McAfee Biztonságos Kapcsolati Stratégiája a McAfee Security technológiai kezdeményezésén alapul, és kulcsfontosságú partneri megállapodásokat tartalmaz a VPN (virtuális magánhálózat), a vezeték nélküli és vezetékes hálózati iparág vezető szereplőivel.
A stratégia segítségével a McAfee felhasználói az összes, a vállalati hálózathoz kapcsolódó rendszer biztonságát ellenőrizhetik, megvizsgálhatják, hogy az éppen csatlakozó rendszer biztonsági rendszere megfelel-e a vállalati biztonsági szabályzatoknak, és szükség esetén azonnal el is végezetik a szükséges frissítéseket, külső vagy belső hálózati forrásokból.

"Ezekkel a technológiákkal a birtokában a rendszeradminisztrátor biztos lehet benne, hogy a hálózathoz kapcsolódó összes gép biztonsági rendszere megfelel a vállalat belső biztonsági szabályzatainak, és hogy a rendszerben nincsenek gyenge pontok, ahol rosszindulatú kódok juthatnak a hálózatba" - mondta George Samenuk, a Network Associates elnöke és ügyvezetője. "A McAfee Biztonságos Kapcsolati Stratégiája azokat a vállalatokat segíti, amelyek nyíltan szeretnék tartani a hálózatukat a mobileszközökkel rendelkező ügyfelek vagy partnerek előtt, de egyúttal biztosak akarnak lenni abban, hogy a hálózathoz kapcsolódó összes rendszer összhangban van a vállalat biztonsági szabályzataival."

A stratégia technológiája lehetővé teszi, hogy a felhasználók kikényszerítsék a csatlakozó rendszerek biztonsági szintjének megfelelését a vállalati biztonsági szabályzatok egy előre meghatározott részének, még mielőtt azok felcsatlakoznának a hálózatra. A nem megfelelő biztonsági szintű rendszerek közvetett hozzáférést kaphatnak, amíg nem frissítik biztonsági rendszerüket. A Network Associates tapasztalata szerint gyakran találhatóak védtelen gépek a hálózaton, ezért is hozták létre a karantén üzemmódot a McAfee Desktop Firewall alkalmazásban. A McAfee az előzetes megfeleltetés és vizsgálat érdekében számos együttműködési és partneri megállapodást írt alá, és a Network Associates a virtuális magánhálózati (VPN), a vezeték nélküli és vezetékes hálózati iparág olyan vezető szereplőivel együtt tesz integrációs erőfeszítéseket, mint a Check Point, a Cisco és a Nortel.

A stratégia megvalósításának első fázisában a vírusirtó rendszer a fókusz, azaz ellenőrzik, hogy megfelelnek-e a McAfee VirusScan vállalti verziója szintjének a csatlakozó rendszerek vírusirtó szoftverei. A stratégia a későbbiek során összetettebb biztonsági kérdésekre is kiterjed majd, mint például a telepített Microsoft-javítások vagy nem jóváhagyott alkalmazások. A későbbi fázisokban a McAfee Security további technológiai kezdeményezéseket fejleszt, amely szélesebb körű megfeleltetést tesz majd lehetővé, például a McAfee ePolicy Orchestrator központi menedzsment konzol megoldással.

Kulcsszavak: McAfee security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05