10 éves a GTS-Datanet

forrás Prim Online, 2003. november 27. 14:27
"Nagy örömömre szolgál, hogy a GTS-Datanet 55 ezer ügyféllel és több mint 20 százalékos árbevétel növekedéssel ünnepelheti 10 éves születésnapját" - jelentette ki Szathmári Géza vezérigazgató, a vállalat 10 éves születésnapja alkalmából tartott sajtóeseményen.

2003-ban a vidéki nagyvárosokban - köztük Sopronban, Győrben és Debrecenben - nyitott internetkávézók, a nyári strandokon felállított Beach Cafék, a szigetes Internetsátor és a kismamákat segítő KismamaNet-program sikerét igazolja, hogy tíz évvel alakulása után már 55 ezer ügyfél használja a GTS-Datanet lakossági és üzleti szolgáltatásait. Az ügyfélszám folyamatos növekedése mellett, sikeresen megőrizve fejlődési dinamizmusát, a GTS-Datanet 10 év után is több mint 20 százalékos árbevétel növekedést tudhat magáénak, és mindezt egy recesszió sújtotta iparágban.

A 10 éves évforduló a termékek, szolgáltatások terén is tartogat újat, hiszen a Varioflex őszi bevezetését követően decemberben a lakossági hangpiacra is kilép a vállalat a Mozaik Plusz elnevezésű kombinált kártyával. A kártya decembertől lesz megvásárolható, és szükség szerint internetezésre és telefonálásra is lehet majd használni. A Mozaik Plusz szolgáltatás igénybe vehető lesz zöld-számmal és hagyományos telefonhívással egyaránt, és a beszélgetés díja is ez alapján kerül majd levonásra, vagy bizonyos esetekben - a piacon egyedülálló módon - jóváírásra.

2003-ban a vállalat az új budaörsi távközlési központjába költözött, amelyet több mint egymilliárd forintos beruházással épített. A komplexum, amely Magyarország egyik legnagyobb távközlési központja, lehetővé tette a GTS-Datanet számára, hogy szolgáltatási és üzemeltetési egységeit egy helyen vonja össze.

1998-ra épült ki a vállalat országos távközlési hálózata, ami mára több mint 1600 km hosszú, fejlett optikai hálózattá fejlődött. A tavalyi évben a vállalat csatlakozott a közép-európai optikai gyűrűhöz, Budapest-Bécs-Frankfurt-Berlin-Prága-Pozsony összekötésével.

Kulcsszavak: DataNet GTS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50