A MÁV Informatika működteti a Budapest Portált

forrás Prim Online, 2003. december 1. 14:46
A MÁV Informatika Kft. - tárgyalásos közbeszerzési eljárás nyerteseként- megbízási szerződést írt alá a Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatalának Főpolgármesteri Irodájával a Budapest Portál tartalomszolgáltatásának működtetésére és továbbfejlesztésére. A megbízás összege bruttó 161 millió forint, 3 év alatt.

A szerződés szerint a társaságnak ki kell alakítania az új portál tartalmi koncepcióját, valamint felelős a portál működtetéséért, és az ehhez szükséges műszaki támogatás megvalósításáért.

A Budapest portál tartalomstratégiája - a vele szemben támasztott legfontosabb kritériumoknak megfelelően - közszolgálati, közösségi és szolgáltató portál. A portál közszolgálati funkciójában szervezett keretek között juttatja el a polgárokhoz a Főpolgármesteri Hivatal hivatalos információit, az intézményrendszer szervezett adatvagyonát, és ezen túlmenően növekvő szerepet kell, hogy vállaljon az elektronikus ügyintézésben. Közösségi szerepében lehetővé teszi, a kerületi önkormányzatok, média, civil szervezetek, kulturális, gazdasági szervezetek, sőt a lakosság felé az információszállítást, illetve a vélemények visszacsatolását is.

Szolgáltatói minőségében pedig tájékoztatja a polgárokat a főváros vonatkozásában hasznos információkról, segíti őket ügyes-bajos dolgaik intézésben- elsősorban a polgármesteri hivatalokban és az okmányirodában történő ügyintézést támogatva, de linkek segítségével elérhetővé válnak a közszolgáltatók oldalai is.

A MÁV Informatika Kft. fejlesztői nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a portál célcsoport szerint és bizonyos paraméterekben egyéni beállítás szerint is testre szabott legyen. A tartalmi struktúra szerint: a Város, Főpolgármesteri Hivatal, Hírek, Tematikus aloldalak, illetve interaktív portálszolgáltatások képezik a legfontosabb részeket. Lényeges a szerkesztési elvek közül, hogy a tartalom objektív, mértéktartó és távolságtartó, hiszen nem kereskedelmi termékről van szó.

A MÁV Informatika Kft. mindenképpen hiteles kommunikációt garantál, mivel a portál tartalomnak a szerkesztőségbe juttatása, illetve a kapcsolatos kommunikáció - az információ sértetlenségét és hitelességét biztosító elektronikus aláírás felhasználásával fog történni. Az infrastruktúra működtetési szolgáltatását a cég 24 órás felügyeleti személyzete látja el, kiegészítve a központi ügyfélszolgálattal. Egy ilyen projekt illetve szolgáltatás esetén a folyamatos fejlesztés, a plusz funkcionalitások lehetősége és megvalósítása szintén elvárás az üzemeltetővel szemben, amelynek a MÁV INFORMATIKA Kft. szakmai gárdája eleget tesz.

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Megvannak a Sony World Photography Awards idei nyertesei

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 17:44

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09