XML képességekkel bővült az új Adobe FrameMaker

forrás Prim Online, 2003. december 1. 15:03
Az Adobe bejelentette a nagyvállalati szintű tartalom- és kiadványszerkesztő megoldás, az Adobe FrameMaker 7.1 frissített változatát. A FrameMaker a szövegszerkesztést az Extensible Markup Language (XML) lehetőségeivel párosítva egyszerűvé teszi a tartalom átszerkesztését és közzétételét több csatornán is, többek között nyomtatásban, Adobe PDF formátumban és a weben.

A FrameMaker 7.1 új kereszthivatkozási szolgáltatásokat tartalmaz a dokumentumok között, és segítségével egy dokumentum több változatát egyetlen állományként tárolhatjuk. A FrameMaker 7.1 változatával a felhasználók most Quark XPress és Adobe PageMaker formátumról átállíthatják korábbi műszaki dokumentumaikat és eszközeiket. A népszerű grafikai fájlformátumok bővített támogatásával az Adobe Photoshop állományokat időt megtakarítva közvetlenül FrameMaker-be lehet importálni.

Egyszerűbb XML alkalmazás

A FrameMaker lehetővé teszi a vállalati felhasználók számára, hogy dokumentumtartalmak szerkesztésnél az eredménnyel megegyező nézetben készíthessenek, szerkeszthessenek és importálhassanak valós XML tartalmat. A FrameMaker 7.1 a feltételes XML szövegtámogatás bevezetésével lehetővé teszi, hogy egy XML dokumentumból több változatot egyetlen állományban tároljunk. Ezzel jóval egyszerűbb előállítani az alig változó tartalmú dokumentációkat, mint amilyenek a különböző elektromos előírásokra vonatkozó régió specifikus információk, vagy a garanciális és vevőszolgálati adatok. A FrameMaker 7.1 kibővített kereszthivatkozási szolgáltatásaival csatolások lehetnek XML dokumentumok között. Például egy termék XML-ben meglévő szerelési útmutatója most hivatkozást és közvetlen csatolást tartalmazhat egy szintén XML formátumú felhasználói kézikönyv adott részére. Felhasználói visszajelzések alapján egy automatikus XML-be mentés szolgáltatás is helyet kapott benne, így XML dokumentumok szerkesztésénél a felhasználóknak nem kell a speciális “save as" funkció kiválasztására figyelniük - az egyszerű mentés vagy fájl bezárás a dokumentumot automatikusan a megfelelő formátumba menti.

További bővítések

Az új szűrőkkel könnyen vihetünk át PageMaker és Quark XPress állományokat a FrameMaker-be. Ilyen állományokkal rendelkező felhasználók most a FrameMaker hosszú dokumentum kezelését és többcsatornás támogatását kihasználva közvetlenül nyomtathatnak Adobe PDF, HTML, XML és más formátumba.

Hatékonyabb lehet a kiadóvállalatok munkája, mivel a Photoshop állományokat közvetlenül FrameMaker 7.1-be importálhatják, és nem kell az állományokat köztes formátumba elmenteniük. A további bővítések közé tartozik a JPEG 2000 grafikus formátum támogatása és a javított szűrők az illusztrációk, többek között natív Adobe Illustrator fájlok Adobe PDF-ben történő feldolgozásához. A kibővített méretezhető vektorgrafika (Scalable Vector Graphics, SVG) támogatás azt jelenti, hogy egy grafikus fájl egyaránt forrása lehet egy kiváló minőségű vektoros grafikának nyomtatásban és PDF-ben, illetve egy interaktív, kiváló minőségű vektoros grafikának a weben.

Beszerzési lehetőségek

Az Adobe FrameMaker 7.1 for Windows és Sun Solaris 2004. januárjában lesz megvásárolható a www.adobe.com címen. További részletek az alábbi címen találhatók: http://www.adobe.com/products/framemaker.

Hol van a használt mobilok legjobb helye?

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 18. 21:15

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Ezek a legújabb trendek a használtautó-piacon

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 19:01

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09