Dataplex Kft.: kimagasló növekedés, bővülő szolgáltatási portfolió 2003-ban

forrás Prim Online, 2003. december 2. 14:22
Áttörést hozott a 2003. üzleti év a Dataplex Kft., az info-kommunikációs infrastruktúra-szolgáltatás egyik magyarországi képviselője számára. A 2003 szeptemberében realizált forgalom 135 százalékkal haladja meg a 2002 hasonló időszakára vetített árbevételt. A magyar pénzügyi, távközlési, biztosítási és az ipari szektor vezető vállalatai 2003 decemberében már két és félszer akkora nagy biztonságú info-kommunikációs területet vesznek igénybe, mint egy évvel ezelőtt - jelentette be Felsmann Balázs, a Dataplex Kft. ügyvezető igazgatója kedden, Budapesten, sajtótájékoztatón.

Felsmann Balázs hozzátette, hogy az állami és privátszektorban az üzlet-kritikus adatkommunikáció iránt világszerte, így Magyarországon is növekvő mértékben megfogalmazódó igények, valamint az Európai Unióhoz való csatlakozásából fakadó infrastrukturális követelmények alapján a Dataplex látványos növekedésével számol 2004-ben is. A pénzintézetek már megkezdték az uniós követelményekre való felkészülést, és növekvő számban veszik igénybe a Dataplex nagybiztonságú adattárolási lehetőségeit.

A pénzügyi szervezetek adatvédelmi kockázatainak kezelésére ugyanis az Európai Unió bázeli szabályozása máris jelentős követelményeket fogalmaz meg. Mire Magyarország uniós tag lesz, a hazai pénzintézeteknek meg kell felelniük a bázeli előírásoknak. Ezek a kockázatkezelés minőségi fejlesztését a működési kockázatra kivethető díj mértékének megállapításával ösztönzik. A rizikótényezők között kiemelt helyen szerepel az adatkezelés és -továbbítás biztonsága. Ha a pénzintézet képes az ellenőrző szerveknek bizonyítani, hogy megfelelő intézkedéseket tesz a kockázatok csökkentése érdekében, a szerv alacsonyabb díjakat és tőkekövetelményeket határoz meg, javítva ezzel a bank piaci versenyhelyzetét. Az egyik legjelentősebb európai, bankkártya-alapú szolgáltatást Magyarországon is nyújtó pénzintézet, egyebek között, ilyen okokból veszi igénybe máris az infrastruktúra-szolgáltatások mellett az üzletmenet folytonossági szolgáltatást.

A Dataplex jövő évi fejlődésének további lendületet adhat az a körülmény, hogy a csatlakozást követően régióközpontjukat Budapestre áttelepítő multinacionális vállalatok számára sem a magyar, sem a térség más országainak piacán nincs versenyképesebb lehetőség, mint az, hogy Közép-Európa legnagyobb és legjobban felszerelt adatközpontjának szolgáltatásait vegyék igénybe regionális back-up, üzletmenet folytonossági és adattárolási feladataik ellátásához. Ez a folyamat egyébként 2003.-ban már elindult több pénzügyi és telekommunikációs vállalat Dataplexbe költöztetésével.

A Dataplex Kft. folyamatos fejlesztéssel kíván felkészülni meglévő és új bérlőinek a 2004. évi igényeinek kielégítésére. Ezek eredményeként Magyarországon elsőként szerzett ISO 9001-es minőségbiztosítási tanúsítványt info-kommunikációs infrastruktúra-szolgáltatásra, a multinacionális vállalatok igényei miatt ezzel egy időben pedig a brit UKAS intézet (United Kingdom Accreditation Service) önálló igazolását is. A minőségi auditot az SGS Hungária végezte.

A Dataplex portfoliója idén az üzletmenet folytonossági szolgáltatással bővült. A budapesti nagybiztonságú adatközpontban az üzlet folytonosságának biztosítására minden szükséges eszközzel felszerelt tartalék irodákat alakítottak ki az ügyfeleik számára. A legszigorúbb normákat és eljárási szabályokat is kielégítő biztonságú létesítményben készenlétben és folyamatosan karbantartják, tükrözik a szolgáltatásit igénybe vevő cégek informatikai rendszereit. Üzemzavar esetén a bérlő cég szakemberei a legrövidebb időn belül a Dataplexnél ugyanúgy dolgozhatnak tovább, mint megszokott környezetükben. Mire a munkatársak megérkeznek, már felélesztett szerverek, munkaállomások és hálózati kapcsolatok várják őket. Az irodában minden egyéb szükséges irodai eszköz is megtalálható.

A Dataplex szolgáltatásai - az adatközponttól néhány méterre, a létesítménynek is helyet adó Hungária Informatikai és Logisztikai Központ területén - egy távközlési szolgáltató számára kialakított, mintegy 1000 m²-es call centerrel és virtuális ügyfélkapcsolati terekkel is bővültek.

Kulcsszavak: Dataplex +céginfo

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Döntőben a legjobb 8 csapat a Megoldások a holnapért kihíváson

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 17:09

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

TekWiFi 1.6.0.4

Az egyszerű felhasználói felülettel rendelkező praktikus segédprogram lehetővé teszi a vezeték nélküli hálózathoz való csatlakozást és annak gyors diagnosztizálását, valamint különféle részletek megjelenítését.

2024. április 23. 16:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50