Nyilvánosan, jogdíjmentesen elérhető az Office 2003 XML referenciasémáinak licence

forrás Prim Online, 2003. december 8. 20:10
A Microsoft ingyenes licencprogram keretében elérhetővé teszi a Microsoft Office 2003 XML referenciasémáit és az ahhoz tartozó dokumentációt.
Az Office 2003 XML referenciasémák segítségével a vállalatok méretüktől függetlenül hasznosítani tudják a szabványos XML technológiát a táblázatos, a szöveges és az űrlapot tartalmazó dokumentumok kezelésére. A Microsoft Word és Excel új, Office 2003-as verziója, valamint az InfoPath információgyűjtő program a dokumentumok XML formátumú mentésekor sémák segítségével jellemzi az információtárolás módját. A Microsoft jogdíjmentesen biztosítja a sémák licencét, ami abból a tartós elkötelezettségéből fakad, hogy elő kívánja segíteni az XML-nek, az alkalmazások, szolgáltatások és adatforrások integrációjának jövőjét képviselő technológia továbbfejlődését.

Az információcsere és az integráció döntő jelentőségre tesz szert napjainkban, így a Microsoft ügyfelei, partnerei, a kormányok és az informatikai iparág arra kérték a Microsoftot, hogy olyan megoldásokat készítsen, amelyek fokozzák az adatcsere lehetőségeit és a rendszerek átjárhatóságát. A Microsoft ezekre az igényekre válaszul teszi elérhetővé az Office 2003 XML referenciasémákat. Ezek segítségével a szoftvercégeknek lehetőségük nyílik olyan termékek elkészítésére, amelyek zökkenőmentesen képesek együttműködni a Microsoft Office 2003-mal. A licenctulajdonosok további előnyök birtokába is jutnak: egyszerűbben tudják azonosítani a dokumentumokon belül az adatokat, kisebb nehézségek árán generálhatnak már létező tartalomból jelentést és dokumentumot, illetve automatikus feldolgozás végett kinyerhetik az adatokat.

A Microsoftnak az XML webszolgáltatások felhasználásával kapcsolatos - a Forum 2000 konferencián bejelentett - stratégiája folytatásaként, ez a licenc szervesen továbbviszi a vállalat korábbi szerepét, amelyet az XML szabványainak kialakítása, előmozdítása és népszerűsítése érdekében vállalt a különböző szabványosítási szervezetekben (W3C, ECMA, OASIS stb.). A Microsoft célja, hogy a jogdíjmentes licencet a lehető legtöbben használhassák, ezért a közzétételre XML sémadefiníció (XSD) formájában kerül sor, amely egy - a W3C által kialakított - számítástechnikai szabvány. A licenc hozzáférést nyújt az érdeklődő feleknek a sémákhoz és azok teljes dokumentációjához, használata és alkalmazása rendkívül egyszerű. A Microsoft Office 2003 XML referenciasémái sorába a WordprocessingML (Microsoft Office Word 2003), a SpreadsheetML (Microsoft Office Excel 2003) és a FormTemplate XML séma (Microsoft Office InfoPath 2003) tartozik.

Az államigazgatásban tevékenykedő ügyfelek számára az egyik legfontosabb informatikai problémát a dokumentumok kezelése, archiválása, elérése és felek közötti mozgatása jelenti. A dán közigazgatás már használja az Office 2003 XML referenciasémák nyilvános, jogdíjmentes licencét: egy szabványos dokumentumcserélő rendszer kiépítésén dolgozik. A kormány nagyra törő InfoStructure Base projektjének célja, hogy az XML sémák közös tárolójának létrehozásával javítsa a dán közigazgatás különböző területei közötti információcserét. Az Office 2003 XML referenciasémák nyilvános és jogdíjmentes licencének birtokában a dán közigazgatás közelebb juthat céljához, azaz az adatcsere és az átjárhatóság továbbfejlesztéséhez.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09