Professzionális mobil vetítők az Epsontól

forrás Prim Online, 2003. december 11. 09:54
Az EPSON EMP-54 és EMP-74 modelljelű adat-/videovetítői a cégnek a professzionális szintű felhasználók számára kínált készülékeinek palettáját hivatottak kiegészíteni. Mindkét modell kiválóan alkalmas az üzleti és képzési területen történő felhasználásra.

Az EPSON EMP-54 és az EPSON EMP-74 készülékek viszonylag csekély, 2,9 kg-os súlyuk ellenére óriási, 2000 ANSI lumen fényerővel tűnnek ki. A készülékben helyet kapott 200 W teljesítményű UHE lámpák kb. 3000 óra (alacsony fényerő esetén), illetve kb. 2 000 óra zavartalan vetítési élményről gondoskodnak. Mindkét modellben az EPSON új, a fényáteresztés tekintetében optimalizált Dream3 LCD- paneljei találhatók. Ennek révén az EPSON EMP-54 800x600 pixel (SVGA), míg az EPSON EMP-74 1024x768 pixel (XGA) felbontásban történő képmegjelenítésre képes.

Hat különböző, előre beprogramozott üzemmód hivatott arról gondoskodni, hogy minden környezethez a megfelelő beállítás álljon rendelkezésre. Ezek közül mindenek előtt az iskolatáblára történő vetítésekhez szükséges színüzemmódot kell kiemelni, amelyet sötét felületre, mint például az iskolatáblára történő vetítésekhez fejlesztettek ki. Emellett a trapézkorrektúra biztosítja, hogy a vetítési felület optimális állású képet adjon akkor is, ha a vetítőt ferde függőleges helyzetben kell használni. A "QuickSet-Up" (gyors összeállítás) funkció az üzemkész állapot gyors elérésében nyújt segítséget azzal, hogy mindössze a készülék elektromos vezetékét kell csatlakoztatni a hálózatba, és már kezdődhet is a vetítés.

A fentieken túlmenően az EPSON fejlesztői további hasznos újdonságok kidolgozására összpontosították figyelmüket, amelyek például az egyetlen gombnyomással másik számítógép bemeneti jelére történő átkapcsolás lehetőségét foglalják magukban.

A projektor már a bekapcsolás pillanatában jelszóvédett felhasználói logót vetít a falra, ami elrettentésül szolgálhat az esetleges tolvajoknak. Még magasabb biztonsági szinten az EPSON EMP-54 és az EPSON EMP-74 csak a jelszó begépelését követően hozható működésbe és teszi ezáltal a készüléket használhatatlanná az enyves kezűek számára.

Az időzítési funkció lehetővé teszi, hogy a készülékeket csak bizonyos ideig lehessen használni, ezt követően pedig csak a jelszó megadásával nyílik további vetítésre.

Az EPSON EMP-54 és az EPSON EMP-74 fejlesztése során az EPSON rendkívüli figyelmet fordított a készülékek zajszintjének csökkentésére. A hűtés területén rendelkezésre álló új technológiák biztosítják a csendes üzemmódot, aminek eredményeként ráadásul még a hűlési időt is sikerült 20 másodpercre korlátozni.

Kulcsszavak: Epson projektor

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05