Videotelefonálás, mint populáris lehetőség öt éven belül

Kollár Csaba, 2003. december 11. 20:49
Az Analysys kutatócég legújabb felmérése szerint az elkövetkező öt évben a videotelefonálás egy szinte mindenki által elérhető népszerű alkalmazás lesz.

A tanulmány szerzőjének, Chris Mollernek az elmondása szerint "azzal, hogy a piacon egyre több szélessávú, videotelefonálásra is alkalmas telefon jelenik meg, illetve, hogy az ezek által igénybe vehető szolgáltatások ára csökken, öt éven belül a videotelefonálás a mindennapi kommunikáció része lesz. Ezt a folyamatot erősíti, hogy egyre több olyan vezetéknélküli hálózatot építenek ki, amelyek már megfelelőek a folyamatos és valós idejű videotelefonáláshoz is."

A The Future for Personal Videotelephony (a személyes videotelefonálás jövője) címet viselő tanulmány vitatja, hogy megtorpant volna a fogyasztók lelkesedése az új technológiák iránt. "Sokkal inkább arról van szó, hogy az eddiginél jobb és hatékonyabb marketingkommunikációs kampányokat kellene megalkotni. Olyanokat, amelyek egyértelműbben írják le az új hálózatok és a ráépülő alkalmazások és szolgáltatások lehetőségeit. És arról sem szabad elfeledkezni, hogy az árképzés tekintetében sem elég fogyasztóbarátok a marketinges szakemberek."

A tanulmány kitér arra is, hogy 2007-re akár 1,5 milliárd Eurós bevétel is elérhető a videotelefonálásból, illetve a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokból.

Kulcsszavak: mobilszolg videotelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05