Samsung - hangfelismerés Linux alatt

Kollár Csaba, 2003. december 19. 09:40
A Voice Signal, az egyik vezető vállalat a mobil-hangfelismerő cégek sorában, bejelentette hogy a Samsung SCH-i519 Mobile Intelligent Terminal-hoz olyan szoftvert hoztak a mai napon forgalomba, amelyik Linux-alapon fut.

A Voice Signal VAP (Voice-Activated Phonebook - hangvezérelt telefonkönyv) elnevezésű szolgáltatása egy olyan szoftver, amelyik hangra azonnal aktiválja az összes nevet a telefonkönyvben, és így a felhasználó könnyedén elérheti szeretteit telefonon keresztül. A szoftver jelenleg a kínai és az angol beszédet ismeri fel, és támogatja e két nyelven a neveket és az utasításokat is.

Az i519 az első olyan, Linux-szal ellátott készülék, amin a VAP alkalmazás fut. A VAP funkciógazdagságát jelzi, hogy segítségével a felhasználók hangutasításokkal telepíthetnek, vagy indíthatnak el bizonyos alkalmazásokat. Egyszerű utasításokon keresztül, mint a "nyisd meg a böngészőt", vagy az "indítsd el az Instant Messenger-t" aktiválhatják a különböző alkalmazásokat a felhasználók.

A Voice Signal ügyvezető igazgatója, Rich Geruson így kommentálta a mostani bejelentésüket: "büszkék vagyunk rá, hogy a Samsung nagy tudású i519-es mobilkészülékéhez egy valóban fejlett, Linux-környezetben működő alkalmazást sikerült kifejlesztenünk. A hangfelismeréses szolgáltatások és alkalmazások előtt még nagy lehetőségek állnak, és tudjuk, hogy a Samsunggal való együttműködésünk tovább erősíti piaci pozíciónkat a hangfelismerés területén versenytársainkkal szemben."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09