Philips-Visa: új fizetési lehetőségek digitális szolgáltatásokhoz

forrás Prim Online, 2004. január 11. 12:10
A vásárlók letölthetik a jogot arra, hogy meghallgassanak egy zeneszámot úgy, hogy egy PDA-t közel tartanak egy Universal Music pop star "okos" poszterhez, vagy feltartanak egy kontaktus nélküli Visa kártyát egy a dalokat értékesítő üzlet közelében.
A két cég a Las Vegasban megrendezendő szórakoztatóelektronika kiállításon (Consumer Electronics Show (CES) demonstrálta a Philips Near Field Communication (NFC) és Visa Verified by Visa szolgáltatásokat, amelyek lehetővé teszik a Visa kártyával rendelkezők számára, hogy biztonságosan vásárolhassanak egy egyedi jelszó használatával.

"Az NFC technológia az első lépést jelenti abban, hogy az emberek mobileszközeiket használva biztonságos módon különböző tartalomhoz jussanak" - mondta Scott McGregor, a Philips félvezetőrészlegének elnök-vezérigazgatója.

A két szervezet a CES kiállításon bemutatta közös koncepcióját, rávilágítva a drótnélküli összekapcsolhatóság és a biztonságos, univerzális fizetési mód összekapcsolásából származó egyedülálló lehetőségekre.

Képzeljük el a következőt: a vásárlók letölthetik a jogot arra, hogy meghallgassanak egy zeneszámot úgy, hogy egy PDA-t közel tartanak egy Universal Music pop star "okos" poszterhez vagy feltartanak egy kontaktus nélküli Visa kártyát egy a dalokat értékesítő üzlet közelében.

Az "okos" poszter egy beépített mikrochipet tartalmaz, amely elküldi az információt a PDA-nak a Philips’ Near Field Communications (NFC) technológiát használva. A fizetés könnyű és biztonságos a Verified by Visa (a Visa által ellenőrizve) megoldást használva, a zeneszám jogait pedig a Visa Smart Secure Storage-t (VS3) alkalmazva lehet raktározni. Az üzlethelységet az RFID technológia teszi képessé arra, hogy a fizetési információt levegye a kártyáról és eljuttassa a VS3-ban tárolandó jogokat.

A Philips és a Visa olyan üzleti eseteket fog kidolgozni, amelyek bemutatják a technológia további hasznosításának lehetőségeit. A további koncepciók például a jegykezelést és utazási lehetőségeket mutatják be az említett technológia használatával.
Kulcsszavak: Visa Philips pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50