Helymeghatározásra épülő szolgáltatás és mobilszerelem

Kollár Csaba, 2004. január 18. 20:20
Független japán fejlesztők egy olyan, helymeghatározásra épülő rendszert fejlesztettek ki, amelyiknél a regisztrált felhasználók értesülhetnek arról, ha a közelükben az elvárásaik szerinti partner van.
A szolgáltatás működése a következő: a felhasználóknak először regisztrálniuk kell magukat a szolgáltatás website-ján vagy mobiltelefonon keresztül. Itt megadhatják fontosabb tulajdonságaikat (nem, életkor, iskolai végzettség, érdeklődési kör, kinézet...), illetve körülírhatják a számukra megfelelő partnert többek között nem, életkor, családi helyzet, kinézet, kapcsolat módja szerint.

A rendszer a regisztrációt követően a felhasználót "felfűzi" a helymeghatározásra épülő rendszerre, és folyamatosan követi, hogy éppen hol van. Amikor a környezetében egy számára megfelelő partner van, akkor a rendszer mobiltelefon keresztül értesítést küld (vagy hanghívás, vagy SMS formájában) és ezzel egyidejűleg a kiszemelt partnert is értesíti. Ha a két fél hajlandó találkozni, akkor a rendszer egy közeli éttermet vagy szórakozóhelyet is javasol.

A fejlesztők szerint a szolgáltatás akár ingyenessé is tehető (amennyiben a tesztüzem után bevezetésre kerül), mivel a randihelyek ajánlásáért, akárcsak a hagyományos reklámozásért pénzt lehet kérni.
Kulcsszavak: SMS mobiltelefon mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09