Symantec: rekordméretű negyedéves növekedés

forrás Prim Online, 2004. január 23. 09:46
A Symantec nyilvánosságra a 2004. január 2-án véget ért harmadik pénzügyi negyedévének eredményeit.
A Symantec 494 millió USD-t könyvelt el erre a negyedévre, amely az előző év azonos negyedévének 376 milliójához képest 31 százalékos növekedést jelent. A növekedés mögött a vállalati védelmi terület komoly bevételei és a lakossági terület vártnál jobb eredménye áll.

GAAP (Generally Accepted Accounting Principles = általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerinti eredmény: a harmadik pénzügyi negyedév nettó bevétele 111 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévének 72 millió dolláros nettó bevételével szemben. Ez részvényenként 0,32 dolláros nyereséget jelent. Az előző év azonos negyedévében a nyereség 0,22 dollár volt.

Ebben a negyedévben a Symantec világméretű vállalati üzletága, amelybe a vállalatvédelem, a vállalati kezelés és a kapcsolódó szolgáltatások tartoznak, a teljes bevétel 51 százalékát hozta. A teljes bevétel 38 százalékát képviselő vállalatvédelmi üzletág az előző évhez képest 17 százalékos növekedést mutat, a vállalati kezelési üzletág a bevétel 11 százalékát képviselve 2 százalékot nőtt, a szolgáltatási üzletág 42 százalékos növekedésével a teljes bevétel 2 százalékát adja. A Symantec lakossági üzletága 55 százalékkal nőtt, és a teljes bevétel 49 százalékát képviseli.

A külföldről származó bevételek a múlt év azonos negyedévéhez képest 40 százalékkal növekedtek, és a harmadik negyedévben az összes bevétel 54 százalékát tették ki. A negyedéves növekedés élén Kanada áll 47 százalékkal, nyomában az európai, közel-keleti és afrikai területtel, ahol 45 százalékos volt a növekedés. Japánban az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest 36 százalékos, Ázsia csendes-óceáni területén 24 százalékos, Latin-Amerikában pedig 11 százalékos volt a növekedés. Az Egyesült Államokban 22 százalékos volt a növekedés.

A negyedév kiemelkedő eseményei

  • A Symantec a negyedév folyamán 278, egyenként százezer dollárt meghaladó értékű szerződést kötött a világon, melyek közül 87 értéke meghaladta a 300 000 dollárt, további 13 pedig az 1 millió dollárt.
  • A Symantec többek között az Egyesült Államok légierejével, a H&R Block Inc.-vel, a CIGNA Corporationnel, az Egyesült Államok egyik legnagyobb, befektetői tulajdonban levő munkavállalói segélyszervezetével, a Nicor Gas Companyvel, az egyik legnagyobb amerikai gázforgalmazóval, a Graybar Electric Company Inc.-vel, Amerika vezető híradástechnikai és villamossági termékforgalmazójával, valamint -szállítmányozójával, a PNC Financial Services Group Inc.-vel; az UnumProvident Corporationnel, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság legnagyobb csoportos és egyéni rokkantsági biztosítójával, a Spherion Corporation munkaközvetítő, műszaki és alvállalkozó szolgáltatóval, a Hercules Incorporated nemzetközi vegyipari céggel, a Zurich Financial Servicesszel; és a Development Bank of Singapore-ral, Szingapúr legnagyobb bankjával kötött új vagy kibővített szerződést.
  • A negyedév folyamán a Symantec megjelentette a Symantec Enterprise Security Manager (ESM) 6.0-t. A kimagasló teljesítményű és méretezhetőségű Symantec ESM központilag, önműködően és átfogóan elemzi a szervezetek fontos alkalmazásainak és operációs rendszereinek védelmét.
  • A Symantec bejelentette a Sunnal közös fejlesztésű, iForce nevet viselő, továbbfejlesztett behatolásérzékelő (IDS) berendezést. A nagy sebességű, rugalmasan rendszerbe állítható, hálózati behatolást érzékelő berendezés a Symantec ManHunt 3.0 és a Sun Fire V60x szerverének kombinációjaként 2 gigabites másodpercenkénti sebességig képes monitorozni.
  • A fentieken kívül a Symantec bejelentette felhasználóigép-megfelelési kezdeményezését, amelynek célja a védelmi szabályzat kikényszerítésének előmozdítása a távoli és a mobil felhasználói gépeken. A kezdeményezés részeként a Symantec bemutatta új, felhasználóigép-megfelelési alkalmazásillesztőjét, amellyel a rendszergazdák megakadályozhatják, hogy egy, a szervezet védelmi szabályzatának meg nem felelő számítógép hozzáférhessen a szervezet hálózatához.
Kulcsszavak: +mérleg +céginfo Symantec

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Megvannak a Sony World Photography Awards idei nyertesei

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 17:44

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09