8 vidéki városban indul mobilparkolás

forrás Prim Online, 2004. január 28. 13:11
Budapesten 12,000 parkolóhelyen nagy sikert arató ParkTel mobiltelefonos parkolási rendszer további 8 városban használható mától. A rendszerhez csatlakozó városok: Ajka, Baja, Balatonfüred, Eger (2004 tavaszától), Keszthely, Nagykanizsa, Tapolca és Veszprém célja.

A mobiltelefonos parkoláshoz nem kell aprót keresgélni, vagy hidegben elsétálni az parkolóautómatáig, hogy kifizessük a parkolási díjat. A parkolás után mindössze egy ingyenes mobilhívásra van szükség - az ügyfél ezzel indítja el a díj számlázását. Távozáskor pedig csak egy újabb csörrenés, és a rendszer automatikusan levonja a parkolás díját az autós ParkTel kártyájáról.

Novák Péter a Budapesti Önkormányzat Parkolási Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az autósoknak elég bármely parkolási társaságnál regisztrálni, és a befizetett egyenleget mindegyik ParkTel-rendszerben működő városban felhasználhatják.

Az autósok egyszerűen, többletköltség nélkül vehetik igénybe a mobiltelefonos díjfizető rendszert, tehát a parkolás nem kerül többe, mint a hagyományos fizetés esetében és ami talán még fontosabb, hogy az autósoknak csak annyi időre (percre) kell díjat fizetniük, amennyi ideig ténylegesen parkoltak. Ezentúl tehát nem okoz fejfájást, ha a parkolás a tervezettnél előbb fejeződik be, vagy esetleg tovább tart.

A ParkTel-rendszer hazai termék, kifejlesztését az i-Cell Kft. végezte a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. (BÖP Kft.) szakmai támogatásával. Az Európai Parkolási Szövetség (EPA - European Parking Association) a parkolásszervezés területén legmagasabb európai szakmai elismerést ítélte meg 2003-ban a ParkTel rendszernek. A díjat a hazai fejlesztők, 19 ország pályázói közül nyertek el. Meleghegyi Tamás József az i-Cell Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: tervük az országos bővítés, amelyet elősegít, hogy a vidéki városokban a parkolásnak városonként egyetlen gazdája van, míg Budapesten három cég működik.

A városok csatlakozásával, országszerte további közel 7,000 parkolóhellyel bővült a mobiltelefonnal fizethető parkolóhelyek száma.

A szolgáltatást bárki használhatja, aki rendelkezik mobiltelefonszámmal, és előzetesen regisztráltatja magát a parkolási társaság ügyfélszolgálatán vagy a www.parktel.hu weboldalon.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50