IBM: Az igényalapú működés távlatai a 11. Lotusphere konferencián

forrás Prim Online, 2004. január 28. 18:22
A tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Lotusphere konferencia meghatározó lesz a csoportmunka alkalmazások jövője szempontjából. Ambuj Goyal, az IBM Corporation Lotus Software igazgatója a rendezvény megnyitóján áttekintést adott az elmúlt év legfontosabb eseményeiről és újításairól, majd ismertette a Lotus technológia és termékek fejlesztésének jövőbeli irányát. Nyitóbeszédében Goyal megerősítette a vállalat elkötelezettségét a csoportmunka megoldások iránt, és új, innovatív technológiákat mutatott be az ügyfelekből, üzleti partnerekből és fejlesztőkből álló hallgatóságnak.


Tizenöt évvel és több mint 110 millió Lotus Notes/Domino felhasználóval a Lotus Notes megjelenése után az IBM Lotus továbbra is vezeti a csoportmunka alkalmazások világméretű piacát. A Lotus Workplace elnevezésű, a dolgozók és üzleti folyamatok összekapcsolását végző innovatív platform tavalyi megjelenésével az IBM megerősítette vezető pozícióját az igényalapú számítástechnika világában.

Az IBM megerősítette elkötelezettségét az igényalapú munkahely iránt, és a csoportmunka új távlatait mutatta be, melynek alapját az IBM Workplace Client technológia képezi. A technológia olyan új, nyitott forráskódú szoftvertechnológiára épül, mely gazdag ügyféltapasztalatokkal egészíti ki a Lotus Workplace platformot. Az IBM Workplace Client technológia a tradicionálisan gazdag kliensszoftverek (Lotus Notes és Microsoft Office System) erősségeit széleskörű elérhetőséggel, gyors installációval és böngésző-alapú megoldásokkal is versenyképes alacsony költségekkel kombinálja.

Lotus Notes és Domino 6.5.1: a piacvezető üzenetküldő- és csoportmunka platform legújabb változata mostantól beépített üzenetküldési lehetőséggel, további portál típusú felülettel, a Lotus kibővített szoftverportfoliójával való szorosabb integrációs lehetőséggel, valamint az Outlook és a Lotus Domino közötti új kapcsolóelemmel is rendelkezik.

IBM szoftvermegoldás az igényalapú munkahelyek számára: a piac növekvő integrációs igényeire válaszolva az IBM elsőként kínál olyan átfogó megoldást, amely az IBM WebSphere vállalati portál nyújtotta teljes integrációs kapacitást kombinálja a Lotus Workplace szolgáltatási szolgáltatásainak páratlan skálájával (pl. internetes tartalomkezelés), mindezt egyszerűen, felhasználónként fizetendő díj ellenében.

ISV (Independent Software Vendor) Advantage: mivel a független szoftverfejlesztőknek és az ügyfeleknek olyan együttműködési technológiára van szüksége, melynek segítségével a dolgozók és az üzleti folyamatok könnyen és hatékonyan integrálhatók, az IBM a független szoftverfejlesztőkkel és üzleti partnerei közösségével együtt kezdeményezett programok segítségével kiterjeszti a Lotus Workplace elérhetőségét. A nyitott csoportmunka alkalmazások Lotus Workplace használatával történő fejlesztése kulcsfontosságú lépés a független szoftvercégek és ügyfeleink igényalapú e-business kialakítását célzó átalakulásában. Az ISV Advantage kezdeményezés célja, hogy műszaki- és marketingtámogatást nyújtson a kiválasztott kis- és középvállalatokra összpontosító független szoftverfejlesztők számára. Az ISV Advantage az IBM első globális üzletipartner-programja a Lotus Workplace műszaki fejlesztésének és a tagok piacrajutási tevékenységeinek támogatására.

A Lotusphere konferencián több mint 100, a kezdeményezésben részt vevő üzleti partnert mutattak be, többek között az AT&T Wireless-t, a Cisco-t és a Sun Microsystems-t. A fentiek mellett az IBM több mint 50 üzleti partnere mutatott be különböző, a Lotus Workplace együttműködési megoldásainak segítségével kidolgozott termékfejlesztéseket és újításokat.

A 2004. január 29-ig tartó Lotusphere konferencia fórumot biztosít a résztvevők számára a Lotus megoldások sikeres kivitelezésével kapcsolatos műszaki és üzleti tapasztalatok megosztásához. A konferencián ezen kívül bemutatásra kerül több száz, az IBM és üzleti partnerei által kifejlesztett e-business és együttműködési megoldás a Lotusphere 2004 Exhibition Hall-ban. További információkért kérjük, látogassa meg a http://www.lotus.com/press internetes honlapot.

Kulcsszavak: Lotus IBM konferencia

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50