3Com - Új, falba építhető Ethernet kapcsoló

forrás Prim Online, 2004. január 29. 18:51
A 3Com bemutatta IntelliJack NJ220 kapcsolóját, a falba építhető 4 port vezérelt Ethernet kapcsoló legújabb tagját. A tervezés során a 3Com a hálózat biztonsági szempontokat helyezte előtérbe: az egyedülálló IntelliJack azzal vívta ki a piac elismerését, hogy illeszkedik a standard fali csatlakozókhoz, mindemellett segítségével az egyszerű fali csatlakozók 4 portos Ethernet kapcsolóvá konvertálhatók anélkül, hogy új kábel fektetése válna szükségessé.

Az új NJ220-as modell olyan menedzselhető kapcsoló, mely a biztonságon és az intelligens vezérlésen alapul, elősegítve a jobb hálózati hozzáférés ellenőrzést és ideális konvergált hálózatokhoz, ahol Internet Protocolon alapuló (IP) telefóniát futtatnak. A modell jellemzője az IEEE 802.1X hálózati login szabványt támogató, port alapú hálózati hozzáférés-ellenőrzés és az IEEE 802.1Q virtuális helyi hálózati (VLAN) támogatás. A modell helymeghatározó tulajdonsága elősegíti, hogy a központi vezérlő a gyorsabb hálózati hibaelhárítás érdekében felismerje a port fizikai elhelyezkedését.

A 3Com IntelliJack kapcsoló-családja az egyetlen, olyan egyedülálló falba építhető Ethernet kapcsoló, amely azonnal megnégyszerezi a portok számát, mindeközben - korunk konvergált hálózati elvárásai szerint - a legfejlettebb biztonsági és menedzselhetőségi funkciókat nyújtja - állítja a cég közleményében. A felhasználók az új kábelek lefektetési költségeinek töredékéért készíthetik fel informatikai infrastruktúrájukat az olyan új alkalmazásokra mint az IP telefónia és videó konferencia rendszer.

Az új modell egyéb tulajdonságai az IntelliJack családmodelljei révén már ismerek a felhasználók előtt. Ezek közül néhány: kompatibilitás az IEEE 802.3af Power over Ethernet (PoE) standardokkal, PoE áram továbbítás olyan kompatíbilis downstream eszközre, mint a telefon vagy videó megfigyelő kamera, valamint a fejlett forgalom priorizálási rendszer. Az IntelliJack NJ220-as kapcsolóval az IT menedzserek számára lehetőség nyílik további csatlakozási pontok költségtakarékos létrehozására, oly módon, hogy minden egyéni kapcsolat szintjén továbbra is ellenőrzés alatt tarthassák azokat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05