Változásbiztos megoldás fix adattartalmak tárolására

forrás Prim Online, 2004. február 2. 13:41
A Fujitsu Siemens Computers mai bejelentése szerint a vállalat a Centera Content Addressed Storage (CAS) megoldással bővíti termékportfolióját, illetve az EMC Centera megoldását is felveszi kínálatába.

Ez a lépés részét képezi annak a megállapodásnak, amelyet a Fujitsu Siemens Computers és az EMC kötött a nagyvállalati on-line tárolómegoldások európai forgalmazásáról. A világelső tartalom szerinti címzést alkalmazó tárolórendszereként (Content Addressed Storage, CAS) ismert Centera olyan hardver- és szoftverelemekből álló megoldás, amelynek kialakításakor a fix tartalmak megőrzése, védelme és terjesztése volt az elsődleges szempont.

A Centerát változásbiztos tartalomtárolási képességei teszik a piacon egyedülállóvá. A módosítással szemben védeni kívánt adatokat kisebb sebességű, ún. nearline rendszereken (pl. optikai lemezeken) szokás tárolni. A Centeránál azonban normál lemezek is felhasználhatók a védett tartalmak megőrzésére, ami rendkívüli előnyt jelent a felhasználók számára, tekintve, hogy az újonnan létrehozott digitális adatok 75 százaléka ebbe a kategóriába tartozik. Ily módon megvalósítható az adatok gyors on-line elérése, az információk hitelessége pedig a korábbinál jóval alacsonyabb teljes élettartamra vetített összköltség (TCO) mellett biztosítható. A Centera éveken, sőt évtizedeken keresztül képes megőrzi az adatokat, redundáns belső kialakításának és önjavító képességeinek köszönhetően mindvégig garantálja a tartalom sértetlenségét.

Az adattárolási folyamatok felgyorsítása

A tartalomcímzés mellett a Centera több, nagy rendszerek esetében fontos jellemzővel is rendelkezik, ilyen például az önjavító képesség, az üzem közbeni karbantartás és bővítés lehetősége, valamint a tartalomreplikáció. Számos vállalat - köztük a Legato, az IXOS és a KVS - hamar felismerte a rendszerben rejlő üzleti értéket, így mára különféle ágazatok több mint 70 külső alkalmazását integrálták a Centerával. A programozási interfészeknek (API) köszönhetően a régebbi alkalmazások is gyorsan és könnyedén felkészíthetők a Centerával történő együttműködésre.

A Centera Compliance Edition teljes mértékben megfelel a mai IT infrastruktúra által elvárt különböző előírásoknak és normáknak. Fejlett adatmegőrzési és rendezési funkciói lehetővé teszik a speciális alkalmazásokra és tartalmakra érvényes adatkezelési szabályok betartását. A több petabájtos szintig skálázható, innovatív megoldás sokféle digitális adat - pl. elektronikus vállalati dokumentumok, e-mail archívumok, röntgen- és MRI-felvételek és teljes CAD/CAM tervek - tárolására használható. Az adatok hitelességét megőrizve rendkívül alacsony élettartamra vetített összköltség (TCO) mellett biztosít gyors és egyszerű hozzáférést a fix tartalmakhoz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50