Soron kívüli fontos Internet Explorer frissítést adott ki a Microsoft

Kiss Ádám Zoltán, 2004. február 2. 23:44
A Microsoft megtörte korábban bejelentett havonként egyszeri frissítési rendszerét, hogy közzétegye az Internet Explorer legújabb javítócsomagját. A Cnet szerint az egyik komoly hiba tette halaszthatatlanná a csomag megjelentetését.

A legsúlyosabb biztonsági hiányosság, melyet kereszt-domai néven szoktak emlegetni, az összes Windows NT, 2000 és XP alatt futó Explorer-változatot érinti. A hiba lényege, hogy egy HTML e-mailben elhelyezett linkre kattintva olyan rosszindulatú oldalra juthatunk, melyen keresztül mások beleavatkozhatnak gépünk működésébe. Az új rendszer szerint elméletileg minden hónap második keddjén jelennének meg javítások, ám ahogy Stephen Toulouse, a Microsoft biztonságtechnikai központjának programmenedzsere elmondta, a hiba sokakat érint, így a korábbi közzététel mellett döntöttek.

Két további hibát is kiküszöböl a frissítés, melyek egyike lehetővé teszi, hogy a valóságtól eltérő címek jelenjenek meg böngésző fejlécében, miközben teljesen más weboldalakat jelenít meg a program. Ilyenkor jellemzően hivatalos címek jelennek meg valamilyen üzleti tartalommal, a felhasználó akarata ellenére. A harmadik hiba rosszindulatú weboldal látogatásakor, vagy HTML e-mail megnyitásakor egy speciálisan átalakított link útján képessé tehet külső személyt egy program gépre töltésére, a felhasználó engedélyének kérése nélkül.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05