A Microsoft oldala állta a MyDoom támadását

Kiss Ádám Zoltán, 2004. február 3. 19:17
A Reuters értesülései szerint a Microsoft weboldalaira kedd kora délután irányított MyDoom támadás sikertelen volt, igaz, a céget a kevésbé agresszív B. variáns támadta meg. A Microsoft illetékesei szerint már hétfőn számos komoly előkészületi intézkedést hoztak a vállalat oldalának védelmében, a jelek szerint sikerrel.

A Microsoft szerencséjére a MyDoom.B. volt a támadó, így az eset nem teljesen összehasonlítható az SCO oldalainak megbénulásával, melyeket a Novarg, illetve Shimgapi néven is emlegetett MyDoom.A. kényszerített térdre. Az A. változat vélhetően PC-k millióit is képes mozgósítani egy adat-túlterheléses támadáshoz, végsőkig kimerítve a célba vett szerverek erőforrásait. Az SCO a Microsofthoz hasonlóan ismert név, ráadásul a Linux levédési kísérletek miatt az SCO jelenpillanatban rendkívül népszerűtlen vállalat. A Microsoft mindenesetre követte az SCO példáját, mely http://www.thescogroup.com/ néven alternatív weboldalt hozott létre. A tartalékoldal címe a Microsoft esetében information.microsoft.com.

A jelek szerint a Microsoft kissé alábecsülte a MyDoom veszélyességi szintjét, mivel nagy erőfeszítésekkel megvédett weboldalán csupán közepes veszélyességi szintűnek jelzi a vírust. A szakértők szerint a MyDoom hatása könnyen kiterjedt és hosszú távú lehet, mivel a vírus hatására a felhasználók tömegesen fordulnak el az online vásárlástól, és jelenleg megakadni látszik az eddigi piacbővülés. Ez a jelenség közvetlenül nem hozható kapcsolatba a MyDoommal, ám az internetezők úgy érzik, hogy ha az online vállalatok képtelenek megfékezni egy vírust, akkor a valóságban mégsem minden olyan szép, és biztonságos, mint a hirdetésekben.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50