Sun fejlesztések az otthoni asztali személyi számítógépek leváltására

A jövő PC-i merevlemez nélkül, hálózatban

forrás Prim Online, 2004. február 3. 19:28
A Sun Microsystems távközlési cégekkel együttműködve olyan SunRay készülékeket szeretne forgalomba hozni, amelyek felválthatják az otthoni asztali személyi számítógépeket.

A merevlemezes meghajtó helyett a SunRay számítógépek tőlük távol eső szervereket használnának programok és adatok tárolására, amelyekkel nagy sebességű internetkapcsolaton keresztül érintkeznének. Az ehhez hasonló hálózati számítógépek korábban sorra kudarcot vallottak, ám a Sun állítja, hogy ennek fő oka a széles sávú kapcsolat hiánya volt. Mostanra azonban az egyre inkább elterjedt digitális előfizetői vonalak (DSL), illetve a gyors kábeles internetkapcsolat elegendő sávszélességet biztosít a nem saját memóriát használó számítógépek tömeges elterjedéséhez. Ezek előnyei nyilvánvalóak: olcsóságuk révén hatalmas tömegek számára tehetik elérhetővé a világhálót, a másik oldalról nézve pedig a gyártók számára óriási, eddig még kiaknázatlan piacot nyithatnak meg.

A Sun ezen kívül a SunRay egy utasszállító repülőgépekre tervezett változatát is megálmodta. Josef Edlinger, a vállalat technológiai és tervezési igazgatója szerint már tárgyalásokat folytatnak légitársaságokkal arról, hogy a SunRay készüléket egy üléstámlába szerelt képernyővel összekapcsolva olyan szerkezetet vigyenek föl a fedélzetre, amely internet-hozzáférést, illetve szövegszerkesztési és egyéb lehetőségeket biztosítana az utasoknak.

Milkovits Gábor

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05