NetLock-háttér az év internetes bankjának

forrás Prim Online, 2004. február 5. 12:16
A NetLock Kft. látja el SSL (Secure Socket Layer) tanúsítvánnyal "Az év internetes bankja Magyarországon 2003"kitűntető címet elnyert CIB Internet Bank webszerverét.
Az interneten keresztül bonyolított pénzügyi tranzakciók esetén különösen fontos annak biztosítása, hogy az adatok ne sérüljenek, illetéktelenek számára ne legyenek hozzáférhetőek. Az internet használatakor a bizalom alapja a biztonság, ezért a Magyarországon internetes banki szolgáltatást nyújtó pénzintézetek közül immár 15 rendelkezik SSL tanúsítvánnyal, közel 75%-uk pedig a NetLock Kft. tanúsítványát használva gondoskodik az ügyfelek adatainak védelméről.

Fejlett és biztonságos technológiának köszönhetően a CIB Internet Bank felhasználóinak száma mára meghaladja a 30 ezret. Az év internetes bankja a vezető piaci szolgáltatókkal működik együtt, és a CIB portáljának biztonságára, az ügyfelek adatainak védelmére nagy hangsúlyt helyezve, szerverét Magyarország első minősített hitelesítés- és időbélyegzés-szolgáltatója, a NetLock Kft által biztosított SSL tanúsítvánnyal látta el. A tanúsítvány a webes felületen működtetett elektronikus adattovábbítás biztonságossá tételére alkalmazott hitelességi bizonyítvány, amely megakadályozza, hogy az internetes bankban tranzakciót végző ügyfél bármilyen adata, illetéktelenül megszerezhető legyen. A NetLock Kft. az elektronikus dokumentumok hitelesítésére alkalmas technológia, a Nyilvános Kulcsú Infrastruktúrát alkalmazó hitelesítésszolgáltatóként fontos szerepet játszik az elektronikus tanúsítványok kibocsátásában, tanúsítványkezelési eljárásrendek kidolgozásában és honosításában, továbbá a hazai jogi és kulturális környezetbe történő adaptációjában.
Kulcsszavak: NetLock CIB Bank bank security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05