Kritikus rés a Windowson

A hiba minden jelenleg támogatott MS operációs rendszert érint

Hûvös Imre, 2004. február 11. 11:24
A Microsoft a "kritikus", a cég szóhasználatában a legszigorúbb fokozatú minősítéssel illette a most nyilvánosságra hozott biztonsági rést - adja hírül a Reuters. A résen bejutva hackerek behatolhatnak az asztali gépekbe, és onnan adatokat lophatnak, törölhetnek, használhatnak fel, és rosszindulatú programokat futtathatnak.

A hiba minden jelenleg támogatott Microsoft operációs rendszerre kiterjed, azaz érintett a Windows NT, a Windows 2000, a Windows XP és a Windows Server 2003. (Vannak előnyei is a még mindig nagyon sok gépen futó, derék öreg Win98-nak? - mondhatnánk.)

Marc Maiffret, a hibát felfedező eEye Digital Security cég társalapítója bírálja a Microsoftot, amiért a hiba felfedezésétől számított 6 hónapig tartott a javítás kiadása. "200 nappal ezelőtt vettük fel a kapcsolatot ebben az ügyben a Microsofttal," - mondta Maiffret úr - "ez már egészségtelen. Még a legbiztonságosabb Windows hálózatok is sebezhetők ezen a hibán keresztül, ami igencsak egyedi."

Alig egy hete, hogy a redmondi óriáscég közreadta az ugyancsak "kritikus" Explorer-hiba javítását. A most nyilvánosságra hozott operációs rendszer hibának a javítása tegnap óta tölthető le a cég honlapjáról.

Kulcsszavak: Microsoft Windows security bug

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50