MagyarOffice 2.0 Standard: Az arany középút

forrás Prim Online, 2004. február 11. 13:25
A MultiRáció Kft. az OpenOffice 1.1 változatának újdonságaira, valamint saját legfrissebb kiegészítéseire, fejlesztéseire építve 2003 / 2004 fordulóján 2.0 verziószámmal új termékcsaládot jelentetett meg. A MagyarOffice 2.0 szoftvercsomagok számos hatékonyságnövelő újdonságot és továbbfejlesztést tartalmaznak. A termékcsalád legteljesebb (Professzionális) illetve leggazdaságosabb (Kompakt) változata után most az arany középutat képviselő MagyarOffice 2.0 Standard változat jelenik meg, átfogó megoldást kínálva mindazoknak, akik kedvező árú, és egyben átfogó funkcionalitású irodai csomagot keresnek.
A MagyarOffice-projekt számokban

A MultiRáció Kft. 2001-ben a hazai irodaszoftver-piac bővítésének szándékával indította el a MagyarOffice projektet, és OpenOffice forráskódra fejlesztve elkészítette magyar nyelvű irodai csomagját. A projekt nem titkolt célja volt, hogy magyar nyelvű, a monopoltermékkel funkcionálisan egyenértékű (de akár a hazai igényeket annál jobban kielégítő) alternatívát teremtsen az addig egyeduralkodó szoftverterméknek, s ezáltal hozzájáruljon egyrészt a hazai szoftverfejlesztés erősödéséhez másrészt a vállalatok és intézmények költséghatékonyabb informatikai fejlesztéseihez - az egy munkaállomásra vonatkozó szoftver/hardver beszerzési árhányadost jelentősen 1 alá szorítva.

2001. végén megjelent a MagyarOffice 1.0 Alap változata, majd 2002. nyarán a Standard, 2002. őszén pedig a Professzionális, valamint az otthoni felhasználásra szánt kedvező árú Családi változat is. 2003. márciusában a MagyarOffice 1.1 Kisvállalati, majd sorban az 1.1 (frissített) verziók jelentek meg. 2003. novemberétől pedig megjelent a MagyarOffice 2.0 szoftvercsalád. A megjelent termékváltozatokból a cég több mint 30.000 licencet értékesített.

Teljes a 2.0 termékpaletta

A MultiRáció Kft. az OpenOffice 1.1 változatának újdonságaira, valamint saját legfrissebb kiegészítéseire, fejlesztéseire építve 2003 / 2004 fordulóján 2.0 verziószámmal új termékcsaládot jelentetett meg. A MagyarOffice 2.0 szoftvercsomagok számos hatékonyságnövelő újdonságot és továbbfejlesztést tartalmaznak (pl.: megnövelt sebesség, továbbfejlesztett kompatibilitás, közvetlen PDF-export, makro-rögzítési lehetőség, még összetettebb nyelvi támogatás, külső programozhatóság stb.).

Az egyszerűbb átláthatóság és licencelés érdekében a termékcsalád a korábbinál kevesebb, 3 változatban jelenik meg. A MagyarOffice 2.0 Professzionális az 1.0 Professzionális, a MagyarOffice 2.0 Standard az 1.1 Standard illetve Alap, míg a MagyarOffice 2.0 Kompakt az 1.1 Kisvállalati illetve az 1.0 Családi változat utódja. A termékverziók tartalma a partnerek és felhasználók visszajelzések alapján alakult ki - az árazás pedig tovább egyszerűsödött a felhasználó (pl.: közbeszerzés, közoktatás stb.) illetve licencszám szerinti kedvezmények tekintetében is. A Professzionális egy licences listaára 30.000,- Ft+ ÁFA, a Standard illetve a Kompakt változaté pedig 22.000,- Ft+ ÁFA illetve 14.000,- Ft+ ÁFA.

MagyarOffice 2.0 Standard

A termékcsalád legteljesebb (Professzionális) illetve leggazdaságosabb (Kompakt) változata után most az arany középutat képviselő MagyarOffice 2.0 Standard változat jelenik meg, átfogó megoldást kínálva mindazoknak, akik kedvező árú, és egyben átfogó funkcionalitású irodai csomagot keresnek. Tartalmaz szöveg- és weblap-szerkesztőt, táblázatkezelőt (az azt kiegészítő saját fejlesztésű Optimalizáló modullal), bemutató-készítőt és rajzolóprogramot, Mozilla böngésző-, levelező- és naptár-programot, valamint továbbfejlesztett MinimálLinux operációs rendszert is.

Magyar nyelvű helyesírás-ellenőrzés, szinonimaszótár és idegen nyelvű szótárak és helyesírás-ellenőrző (angol, német, francia) biztosítják az elkészülő dokumentumok nyelvhelyességét. Bővített magyar clipart-képek és továbbfejlesztett magyar sablon-készlet egészítik ki a csomagot a magyar felhasználó kívánalmainak megfelelően. A közvetlen PDF-export az információk széleskörű megosztásának kiváló eszköze, az útnyilvántartó modul segítségével pedig egyszerűbbé válik az útelszámolások készítése. A sebességnövekedés, a még jobb kompatibilitás (pl.: finomított DOC, PPT és XLS fájlszűrők), a hatékonyabb hálózati mentés, valamint XP-integráció a használat kényelmét fokozza. A Súgóban index, keresés és könyvjelző funkció, valamint multimédiás súgó is támogatja a felhasználókat.

A regisztrált felhasználóknak ingyenes terméktámogatást nyújt a MultiRáció Kft.
Kulcsszavak: Multiráció iroda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09