Microsoft-javítások meglétét ellenőrzi a McAfee ePolicy Orchestrator új komponense

forrás Prim Online, 2004. február 11. 20:12
A Network Associates új komponenssel bővítette ki ePolicy Orchestrator termékét. A System Compliance Profiler segítségével a szakember gyorsan felmérheti a rendszer gépeire már telepített Microsoft-javításokat, pótolhatja a hiányosságokat, csökkentve ezzel a rosszindulatú kódok támadásának kockázatát.
A nagy- és középvállalatoknál általában több csoport felelős a rendszerbiztonság egyes elemeiért" - mondta Eric Hemmendinger, az Aberdeen Group biztonsági kutatások igazgatója. "Egy csoport felelős a hálózatbiztonság operatív aspektusaiért, egy másik a szabályzatok létrehozásáért és betartatásáért, egy harmadik a vírusvédelemért, egy negyedik az asztali gépek biztonságáért, amelybe a javítások, foltok telepítése is beletartozik. A Network Associates új megoldása, a System Compliance Profiler segítségével összehangolja a vírusbiztonsági és az asztali gépekért felelős csoportok munkáját, így a szorosabb együttműködés keretein belül az egyes feladatok megoldása mellett a vállalat egészének ellenálló képessége is javul."

Az új System Compliance Profiler olyan megoldás a McAfee ePO felhasználóknak, amellyel gyorsan azonosíthatóak a kiszolgálókról vagy az asztali gépekről hiányzó szoftverjavítások és szervizcsomagok" - mondta Robin Matlock, a McAfee rendszervédelmi megoldások csoportjának elnökhelyettese. "A System Compliance Profiler komponenssel a McAfee ePC felhasználók jobban átláthatják rendszerük sérülékeny pontjait és hiányosságait, így további pénzt és energiát takaríthatnak meg a telepítési és menedzsment feladatokon."

Amikor a System Compliance Profiler elkészíti a rendszer biztonsági profilját, megkeresi a telepített Microsoft javítások számát, fájljait és kulcsait a nyilvántartásban. A letöltött javítások valódiságát ellenőrző funkció szintén része a megoldásnak, megelőzendő azok meghamisítását. Mivel a megoldás a McAfee ePolicy Orchestrator szerves része, a felhasználó a rendszer biztonsági szintjéről egyedülálló grafikus jelentésekből tájékozódhat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09