Az Intel szilíciumplatform-újításai felgyorsítják a fejlődést a hordozható számítógépek terén

forrás Prim Online, 2004. február 18. 20:20
Az Intel az IDF-en ízelítőt adott abból, hogy a hordozható számítógépekben rejlő, egyre fejlődő lehetőségek milyen módon nyernek meg új felhaszálókat a modern technológiáknak, illetve hogyan támasztanak új kihívásokat a fejlesztők számára.
Új hordozható termékek, technológiai fejlesztések, valamint az iparági népszerűsítő programok segítik a notebook piaci szegmens növekedését, valamint a PC-eladásokon belül a notebook-eladások százalékos arányának emelkedését - mondta Anand Chandrasekher, az Intel alelnöke és az Intel Mobil Platform Group vezetője. Chandrasekher az IDF-en tartott beszédében ismertette az Intel terveit az Intel Centrino mobiltechnológia, illetve az Intel Pentium M processzor fejlesztésével kapcsolatban. Ezenkívül felvázolta a hordozható számítógépek új koncepcióját, ami alapján újra kívánják definiálni a hordozható számítógépek használati lehetőségeit, szélesebb felhasználókör számára.

Az Intel 2004-es termékbevezetési terve alapján prognosztizált új termékei tovább növelik a mobilszámítógépek használatának élményét, magasabb szintű teljesítménnyel, több vezeték nélküli csatlakozási lehetőséggel, illetve hosszabb akkumulátorélettel.

2004 második negyedévében az Intel be kívánja mutatni a nagy teljesítményű Intel Pentium M processzort (Dothan kódnévvel), illetve 2004 második felében az Intel Centrino mobiltechnológia elemeit szeretné felfrissíteni, a "Sonoma" platform bevezetésével.

A Sonoma magában foglalja az új Intel Pentium M processzort, gyorsabb, 533 MHz-es buszsebességgel (FSB) és egy új Wi-Fi elemmel, mely támogatja a 802.11a, 802.11b és a 802.11g vezeték nélküli rendszerszabványokat. A Sonoma ezen kívül tartalmaz egy új chipszettet is, "Alviso" néven. Az Alviso támogatja az Intel High Definition Audio programját az alacsony energiafelhasználás érdekében. Ekkor a processzor készenléti állapotban van, míg az audióprogramok folyamatosan futnak.
Kulcsszavak: Intel IDF

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09